Aikuisneuvola

Muhoksen kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet 1.1.2023 alkaen hyvinvointialue Pohteelle. Huomioithan, että näitä sivuja ei enää päivitetä. Saat palvelut edelleen samoista numeroista ja samoista paikoista, kuin tähänkin asti. Lisätietoa hyvinvointialueen palveluista osoitteessa www.pohde.fi.

Muhoksen terveyskeskuksessa toimii aikuisneuvola. Aikuisneuvolan tavoitteena on aikuisväestön terveyden edistäminen. Terveydenhoitajat antavat henkilökohtaista terveysneuvontaa, mm. tukea painonhallintaan ja tupakoinnin lopettamiseen sekä ravitsemus- ja elintapaohjausta. Aikuisneuvolassa järjestetään painonhallintaryhmiä, näistä voit kysyä lisää terveydenhoitajaltasi.

Palveluihin kuuluu myös kuulon seulonta ja rokotukset. Jos olet lähdössä matkalle tai sinulla on muuten tarve tarkistuttaa rokotuksesi, voit ottaa yhteyttä aikuisneuvolan terveydenhoitajaan.

Aikuisneuvolassa toimii myös pitkäaikaissairauksien ohjaus ja seuranta, mm. diabetes, sydän- ja verisuonisairaudet, reuma sekä astma. Pitkäaikaissairauksien hoidossa tavoitteena on hyvä hoitotasapaino, jonka toteutumisessa oma aktiivisuus on tärkeää.

Lääkäri tai sairaanhoitaja voi ohjata sinut aikuisneuvolaan, mutta voit myös itse olla yhteydessä terveydenhoitajaan, jos kaipaat neuvoja oman terveyden edistämisessä. Voit varata ajan tai kysyä neuvoja puhelimitse.

Diabetesvälineiden jakelu maanantaisin klo 15.00–16.00 ja keskiviikkoisin klo 8.00–10.00.

Työttömien terveystarkastusten tarkoituksena on edistää työttömien terveydentilaa, sekä työ- ja toimintakykyä. Terveystarkastus on maksuton. Ajan voi varata terveydenhoitajalta soittamalla tai laittamalla sähköpostia. Halutessasi voit täyttää esitietolomakkeen etukäteen ja ottaa tämän mukaan vastaanotolle.

Terveydenhoitajat
Soittoaika ma-to 13.00-14.00

Jaana Koskela
044 4970 233
Diabetes
Reuma
Aivoverenkiertohäiriö
Astma

Hanna-Kaisa Kaukola
044 4970 234
Uniapnea
Diabetes

Jenni Heikkilä
044 4970 230
Työttömien terveystarkastukset

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@muhos.fi