Terveyskeskus

Muhoksen kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet 1.1.2023 alkaen hyvinvointialue Pohteelle. Huomioithan, että näitä sivuja ei enää päivitetä. Saat palvelut edelleen samoista numeroista ja samoista paikoista, kuin tähänkin asti. Lisätietoa hyvinvointialueen palveluista osoitteessa www.pohde.fi.

Muhoksen kunnassa sairaanhoitopalvelut on järjestetty väestövastuuperiaatteen mukaisesti maantieteellisesti viidelle alueelle.

Ajanvaraus

08 5587 0200 / ma-to 8.00-16.00, pe 8-15
(paikallipuhelumaksu / kaukopuhelumaksu)

Terveyskeskuksen ajanvaraus ja puhelinpalvelu toimivat terveyskeskuksen aukioloaikoina. Kiireettömissä asioissa, kuten esim. reseptien uusinnat, laboratoriovastausten kyselyt ja ajanvaraukset laboratorioon, pyydämme soittamaan klo 10 jälkeen.

Soittamalla terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon asiakas jättää puhelinjärjestelmään soittopyynnön. Kiireelliset takaisinsoitot tulevat samana päivänä, kiireettömät soittopyynnöt soitetaan kahden arkipäivän kuluessa. Huomioithan, että soittaessasi salaisesta numerosta palvelin pyytää näppäilemään puhelinnumeron, johon soittopyyntö soitetaan.

Päivystys

PPSHP:n päivystys palvelee sinua arkisin klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin. Lue lisää PPSHP:n sivuilta.

Terveysaseman vaihtaminen

Henkilö voi valita perusterveydenhuollostaan vastaavan terveyskeskuksen tai terveysaseman haluamastaan kunnasta Suomessa. Hoitovastuu siirtyy valitun kunnan terveyskeskukselle /terveysasemalle viimeistään kolmen viikon kuluttua ilmoituksen saapumisesta. Terveysaseman vaihtaminen ei koske Muhokselle muuttavia, ellei asiakas halua valita jonkun muun paikkakunnan terveysasemaa.

Valinta koskee seuraavia palveluja kokonaisuudessaan eli asiakas ei voi valita yhtä palvelua toisesta ja toista palvelua jostain muusta terveyskeskuksesta.

 • Terveysneuvonta ja terveystarkastukset (sisältäen mm. ehkäisyneuvolan)
 • Seulonnat (valtakunnallisen seulontaohjelman mukaisesti)
 • Neuvolapalvelut (äitiys- ja lastenneuvola sisältäen mm. suun terveydentilan seurannan)
 • Iäkkäiden neuvontapalvelut
 • Todistukset
 • Reseptien uusinnat
 • Sairaanhoito (sisältää mm. tutkimukset, hoidon, hoitosuunnitelman mukaiset hoitotarvikkeet)
 • Suun terveydenhuolto
 • Mielenterveystyö (sisältää mm. traumaattisten tilanteiden psykososiaalisen tuen)
 • Päihdetyö (sisältää mm. kuntoutuspalvelut)
 • Lääkinnällinen kuntoutus (sisältää mm. ohjauksen, kuntoutustutkimuksen, terapiat, apuvälinepalvelut, kuntoutusjaksot)
 • Lyhytaikainen laitoshoito

Valinnanvapaus ei koske kouluterveydenhuoltoa, opiskeluterveydenhuoltoa, kotisairaanhoitoa, työterveyshuoltoa eikä pitkäaikaista laitoshoitoa.

Kelan matkakorvaukset korvataan enintään niiden kustannusten mukaan, jotka aiheutuisivat matkasta lähimpään terveyskeskukseen, josta kyseessä olevan palvelun voisi saada.

Osoitteen vaihtumisen yhteydessä terveysasema ei muutu automaattisesti, vaan vaatii uuden ilmoituksen. Asiakas on velvollinen itse huolehtimaan osoitetietojen muutosten ilmoittamisesta, koska osoitetiedot eivät päivity valittuun terveyskeskukseen väestöpäivityksen yhteydessä.

Terveysasemaa vaihtaessa alla oleva lomake tulee täyttää huolellisesti (kaksi samanlaista lomaketta). Toinen lomake toimitetaan nykyiseen terveyskeskukseen ja toinen valittuun terveyskeskukseen/terveysasemaan.

Ilmoitus terveysaseman valinnasta

Ajanvaraus
08 5587 0200

Käyntiosoite
Puhakantie 16
91500 Muhos

Postiosoite
PL 39
91501 Muhos

Avoinna
Ma-to 8.00-16.00
Pe 8.00-15.00
La-su Suljettu

Fax 08 533 2605

Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapu klo 16:n jälkeen ja viikonloppuisin
116117

Pohjois-Pohjanmaan Päivystysavun chat-palvelu

Oulun kriisikeskus

DUODECIM – Terveyskirjasto