15.12.2023

Kirjaston supistetut palvelut keväällä 2024

Kirjaston palvelut supistuvat keväällä 2024 Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen muutos- ja korjaustöiden takia.

Ison kirjastosalin muutos- ja korjaustyöt alkavat helmikuussa 1.2.2024. Töiden arvioidaan kestävän huhtikuun loppuun saakka. 1.2.–30.4.2024 kirjasto toimii väistötilassa vanhan lehtisalin tiloissa ja kirjaston aukioloaikoja ja palveluja supistetaan. Koko remontin arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2024.

Tammikuussa kirjasto on kiinni 15.1.–31.1.2024, kun kirjaston henkilökunta valmistautuu väistötiloihin muuttoon. 13.1.2024 saakka kirjasto palvelee nykyisten aukioloaikojen mukaisesti, paitsi joulunpyhinä, uudenvuoden päivänä ja loppiaisena.

Kirjasto on kiinni 15.1.–31.1.2024, tammikuussa otetaan käyttöön pitkä laina-aika

Tammikuussa kirjasto on kiinni 15.1.–31.1.2024. Kahden ja puolen viikon kiinniolon aikana kirjaston henkilökunta valmistautuu väistötiloihin muuttoon. Kirjastosali tyhjennetään eli osa aineistosta pakataan säilöön ja osa siirretään väistötilaan, joka aukeaa asiakkaille torstaina 1.2.2024 klo 12.

Uudet sanoma- ja aikakauslehdet ovat luettavissa kulttuurikeskuksen aulassa myös sulun aikana arkipäivisin klo 9–15. Muut kirjaston aineistot ja palvelut eivät ole käytettävissä.

OUTI-verkkokirjastossa voi sulun aikana tehdä varauksia, mutta varaukset ovat noudettavissa aikaisintaan 1.2. alkaen.

Kirjaston palautusluukku on käytössä, mutta suosittelemme palauttamaan lainat vasta kirjaston ollessa jälleen auki helmikuussa. Lainoilla ei ole eräpäiviä sulun aikana.

2.1.2024 alkaen Muhoksen pääkirjastossa otetaan käyttöön pidennetty laina-aika. Eräpäiväksi lainoille tulee 15.8.2024. Pidennetty laina-aika ei koske lyhytlainoja, liikuntavälineitä eikä muista OUTI-kirjastoista varattua aineistoa.

Lyhytlainojen ja liikuntavälineiden laina-aika on 14 vuorokautta. Muiden OUTI-kirjastojen aineiston laina-aika on 28 vrk tai 14 vrk aineistotyypistä riippuen. Pitkä laina-aika ei ole käytössä kirjastoauto Poppaloorassa.

Kirjastoauto Poppaloora ja Pohjoisen e-kirjasto palvelevat normaalisti koko kevään ajan

Kirjastoauto Poppaloora kulkee normaalisti reitillään. Poppaloora ei kulje pyhäpäivinä, pyhäpäivien aattoina, koulujen loma-aikoina eikä mahdollisina huoltopäivinä. Poppaloorassa on käytössä normaalit laina-ajat. Varausten saapumisessa Poppalooraan on viivettä Muhoksen pääkirjaston ollessa kiinni tammikuussa 15.1.–31.1.2024.

Pohjoisen e-kirjasto on käytettävissä silloinkin, kun kirjastoon ei pääse. E-kirjaston palveluista löytyy suomenkielisiä ja englanninkielisiä äänikirjoja ja e-kirjoja, kotimaisia ja ulkomaisia aikakauslehtiä, ulkomaisia sanomalehtiä, elokuvia, klassista musiikkia sekä klassisen musiikin videoituja esityksiä. Palveluiden käyttöön tarvitset kirjastokortin, PIN-koodin, laitteen (älypuhelin, tabletti tai tietokone) ja internetyhteyden.

PIN-koodi on sama kuin OUTI-verkkokirjastossa. PIN-koodin saa kirjastosta. Sen voi myös tilata OUTI-verkkokirjastosta sähköpostiin, jos sähköposti on liitetty asiakastietoihin. PIN-koodia ei anneta puhelimessa.

Lue lisää Pohjoisen e-kirjaston eri palveluista osoitteessa outi.finna.fi/Content/ekirjasto. Kaikki muut palvelut ja aineistot ovat käytettävissä omalla laitteella esimerkiksi kotoa käsin, paitsi kotimaisten sanomalehtien palvelu ePress, joka toimii ainoastaan kirjaston asiakaskoneilla.

Kirjaston palvelut 1.2.–30.4.2024

Uudet supistetut aukioloajat:

  • ma 12–18
  • ti 12–18
  • ke 10–16
  • to 12–18
  • pe 10–16

Uudet lehdet ovat luettavissa aulassa arkipäivisin klo 9 alkaen kirjaston sulkemiseen saakka. Lauantaisin kirjasto ja lehtisali ovat kiinni. Lehdet ovat aulassa luettavissa myös muina aikoina, jos aulassa tai auditoriossa on muuta toimintaa kirjaston ollessa kiinni.

Kirjasto palvelee asiakkaita väistötiloissa supistettujen aukioloaikojen mukaisesti. Lainattavissa oleva valikoima on normaalia pienempi ja se painottuu aikuisten uutuuskirjoihin, uusimpiin lehtiin ja lasten- ja nuortenkirjallisuuteen. Liikuntavälinelainaamossa lainattavissa ovat suosituimmat talviliikuntavälineet kuten lumikengät ja lasten ensisukset ja -luistimet.

Varauksia voi tehdä normaaliin tapaan muista OUTI-kirjastoista. Varaamalla asiakkaiden on mahdollista lainata myös sellaista aineistoa, jota Muhoksen kirjastossa ei ole esillä kevään remontin aikana. Varauksia voi tehdä paikan päällä kirjastossa, puhelimitse tai kirjautumalla OUTI-verkkokirjastoon. Varaaminen ei maksa mitään, mutta noutamattomasta varauksesta peritään 1 euro. Varauksia voi noutaa kirjaston aukioloaikoina ja niiden noutoaika on 7 vuorokautta.

Lainoja voi uusia kirjastossa käydessä, puhelimitse tai kirjautumalla OUTI-verkkokirjastoon. Lyhytlainoja ja varattua aineistoa ei uusita ja lainan voi uusia korkeintaan 7 kertaa OUTI-kirjastojen käyttösääntöjen mukaisesti. Osalla aineistoa on käytössä poikkeuksellisesti pidempi laina-aika.

Väistötilassa on kaksi asiakaskonetta, joita voi käyttää lehtien lukuun, tulostamiseen ja muuhun asiointiin kirjaston aukioloaikoina. Kopiokone on käytettävissä.

Satutuokioita pidetään kirjastolla kevään aikana normaalia harvemmin eli kerran kuussa maanantaisin klo 9.45. Paikkana on auditorio. Lukupiiri ja lankaklubi jatkavat toimintaansa myös keväällä, mutta paikkana toimii lukion kirjaston tilat, jotka löytyvät kulttuurikeskuksen naapurista. Päivämäärät ilmoitetaan erikseen. Muu kirjaston säännöllinen toiminta on tauolla.

Kirjaston kotiseutuhuone ei ole käytössä kevään remontin aikana eli kirjastolla ei ole varattavia tiloja kokouksien tai tapahtumien järjestämistä varten. Auditorion varaamisesta huolehtii kulttuuripalvelut ja auditoriota koskevissa varauksissa voi laittaa sähköpostia osoitteeseen varaukset.koivujatahti@muhos.fi tai olla suoraan yhteydessä kulttuurituottaja Janna Mäkelään (puh. 044 4970 482).

Lisätiedot

Muhoksen pääkirjasto
044 4970 414 / henkilökunta