Muhoksen lukio

Muhoksen lukio on laadukasta opetusta tarjoava yhteisöllinen oppilaitos, joka toimii 2020 valmistuneissa moderneissa tiloissa. Lukiossa on aktiivinen opiskelijakunta, osaava henkilökunta ja yhteisöllinen välittävä toimintakulttuuri. Opiskelijoita on n. 200. Heistä osa tulee Oulun suunnalta ja toki muistakin kunnista, Muhoksen yläkoulun lisäksi. Koulun tiloissa on satsattu viihtyvyyteen: hyppytunnilla voi pelata pingistä, biljardia tai opiskella avarassa lukion kahviossa tai lukutilassa.

Kansainvälisyys, yrittäjyys, teknologia, geopark ja kestävä tulevaisuus ovat tärkeitä Muhoksen lukion painotuksia. Yrittäjyysopinnoissa lukiolaiset hakevat vahvuuksiaan ja perustavat yrityksiä. Robotiikka ja ohjelmointi vie opiskelijat yhteistyöhön yliopiston kanssa, ja yliopistolta Fab Lab on välillä vieraillut lukiolla. Oulun ammattikorkeakoulun Highway-opintojen kautta voi itselleen varmistaa jo lukioaikana jatko-opiskelupaikan. Erasmus+ -hankkeet tuovat osaltaan kansainvälisyyttä.

Koulun yhteydessä on kaunis Sirius-tanssisali ja vieressä monipuolinen liikuntakeskus Tähtiareena. Liikuntakursseja onkin tarjolla runsaasti. Kun liikuntaa on valtakunnallisissa ops-perusteissa 10 opintopisteen verran, Muhoksen lukiossa voit suorittaa liikuntaa peräti 24 opintopistettä diplomisuoritusten lisäksi.

Yrittäjyys, teknologia, geopark ja kestävä tulevaisuus ovat tärkeitä Muhoksen lukion painotuksia. Lukiolaiset perustavat yrityksiä, ohjelmoivat ja kansainväliset Erasmus+ -hankkeet ovat koulun arkea. Muhoksen lukio on nimetty Geopark-oppilaitokseksi. Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kunnissa sijaitseva Rokua Geopark on Suomen ensimmäinen jäsenalue UNESCO:n suojelemassa maailmanlaajuisessa geopark-verkostossa. Geopark-oppilaitoksena ystävyyskoulu löytyy saksan Aalenin alueelta, geoparkista. Tutustu Geopark-oppilaitoksiin.

Nuorisoasteen koulutukseen haetaan keväällä yhteishaun kautta Opintopolku-ohjelman kautta. Vapaita opiskelupaikkoja voit kysellä yhteishaun tulosten jälkeen ottamalla yhteyttä rehtoriin.

rokuageopark

Lukion kotisivut

Käyntiosoite
Muhostie 5 A
91500 Muhos

Postiosoite
PL 54
91501 Muhos

Rehtori
Minna Kemppainen
044 4970 446
minna.kemppainen@muhos.fi

Kanslia
Minna Kukkonen
044 4970 433
minna.kukkonen@muhos.fi

Opettajat 044 4970 442

Keittiö 044 4970 038

Siivous 044 4970 386

Fax 08 533 1190

Muhoksen lukio somessa