Varautuminen

Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät. Kotoa tulisi löytyä vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa, vettä ja lääkkeitä. On myös tärkeää tuntea varautumisen perusteet eli tietää esimerkiksi, mistä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa ja miten pärjätä kylmenevässä asunnossa.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) sekä Huoltovarmuusorganisaatio ovat laatineet esitteitä varautumiseen liittyen. Voit ladata esitteet itsellesi alla olevista linkeistä.

Varautuminen kotona -esitettä on jaossa paperiversiona kunnanviraston asiointipisteessä, kirjastolla, uimahallilla, terveyskeskuksessa sekä Muhoksen asiamiespostissa (Valtatie 11). Muhoksen kunnan kotihoito tulee jakamaan esitteen asiakkailleen lähiviikkojen aikana.

Muhoksen kunnan varautumissivustolle on koottu tietoa kotitalouksien varautumisesta. Lähteenä on käytetty www.72tuntia.fi-sivustoa.

Kuva: SPEK

Katso alla olevalta SPEKin videolta mitä kaikkea kotiin tarvitaan häiriötilanteiden varalle.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi