Tapahtumajärjestäjän opas

Muhos on aktiivisten toimijoiden kunta. Kulttuuripalvelut tiedottavat mielellään paikallisista tapahtumista, joten jo suunnitteluvaiheessa kannattaa ilmoittaa kulttuuripalveluille omasta tapahtumaideasta. Kulttuuripalvelut auttavat mm. isojen massatapahtumien järjestämisessä, joissa tapahtumalle vaaditaan ilmoituksia viranomaisille. Ohjeet ilmoituksiin löytyvät Poliisin nettisivuilta: Linkki sivulle.

Poliisin yleisötapahtuman ilmoituksen liitteeksi vaaditaan pelastusviranomaisen hyväksymä pelastus- ja turvallisuussuunnitelma sekä lupa toimipaikan omistajalta. Valmiita dokumenttipohjia mm. Tähtiareenalle, Muhoksen torille ja Koivu ja tähti -kulttuurikeskukseen voit pyytää kulttuurituottajalta.

Kysy neuvoja: Janna Mäkelä, kulttuurituottaja, janna.makela@muhos.fi.

Vinkkilista

Luo tapahtumastasi tiedote

Hyvässä tiedotteessa käy ilmi mitä tapahtuu, missä ja milloin. Kiteytä kaikki ensimmäiseen kappaleeseen ja avaa esiintyjiä ja ohjelmaa seuraavissa. Lopussa on hyvä kertoa perustiedot järjestäjästä ja siitä mitä toimija on aiemmin tehnyt ja kuinka kauan esimerkiksi järjestö on toiminut. Lisää aina yhteystiedot mistä sinut saa kiinni!

Lähetä tiedote ainakin paikallislehtiin kuten Tervareittiin ja Kalevaan. Toimittajille kannattaa myös soittaa. Löydät tiedot aina lehden tai mediatalon nettisivuilta.

Luo tapahtumallesi visuaalinen ilme

Kauniit kuvat toimivat loistavana keinona herättää huomio. Mitä tahansa kuvia ei kuitenkaan saa julkaista joten kysy aina lupa kuvan julkaisuun kuvaajalta. Julkisilla paikoilla kuvattuja kuvia ihmisistä saa vapaasti julkaista mutta mikäli on kyseessä yksityinen tilaisuus pitää kuvassa näkyvältä henkilöltä olla aina lupa. Ilmaisia kuvia voit ladata erilaisista kuvapankeista kuten esim. pixabay.com.

Tapahtumasta kannattaa tehdä juliste. Julisteen, Facebook-bannerin ja muiden visuaalisten elementtien tekoon on netissä loistava ilmainen suunnitteluohjelma: www.canva.com.

Ole aktiivinen Facebookissa

Luo Facebook-tapahtuma mielellään ainakin 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Käytä jo tekemääsi tekstiä ja kuvia hyödyksi. Julkaise tapahtumassa pitääksesi yleisön kiinnostus yllä, Facebookissa on hyvä julkaista noin kerran tai kaksi viikossa. Lisää Facebook tapahtumaan live-videota tapahtuman aikana. Tapahtuman jälkeen lisää kuvia tapahtumaan.

Muista myös Instagram

Instagram on loistava tapa muistuttaa tulevasta tapahtumasta vaikka päivittäin!
Tarinat ovat myös nopeaa ja näyttävää sisältöä Instagramin puolella.

Ilmoita tapahtumasta maksutta Muhoksen kunnan nettisivuilla

Lisää tapahtuma maksuttomaan Muhoksen kunnan tapahtumakalenteriin.

Ilmaista tiedottamisen tilaa Kalevan menot -palstalla

Kalevan menot tavoittaa koko Pohjois-Pohjanmaa alueen. Lisää tapahtumasi maksuttomaan tapahtumakalenteriin. Kaleva nostaa tapahtumia tätä kautta myös lehteen ja tapahtuma näkyy myös lehden menovinkeissä.

Mainos tienvarteen ja torin sähköiseen ilmoitustauluun

Kolmannen sektorin toimijat voivat markkinoida omaa tapahtumaansa kunnan tienvarsitaulussa maksutta. Aineisto vaihdetaan taululle kuukausittain. Toimita valmis 360 x 200 px jpg-muotoinen aineisto viimeistään viisi päivää ennen kuun vaihdetta osoitteeseen anna.happo@muhos.fi.

Kysy neuvoja
Kulttuurituottaja
Janna Mäkelä
044 4970 482
janna.makela@muhos.fi