Kirjastoauto Poppaloora

Poppaloora ei kulje 14.6.–28.7. Kesätauolla kirjastoautoon saapuvat asiakkaiden varaukset siirrämme noudettaviksi Muhoksen kirjastolta.

Poppaloora liikennöi arkipäivisin ja palvelee kuntalaisia taajamissa ja haja-asutusalueilla yhteensä noin 75 pysäkillä. Myös päiväkodeilla ja alakouluilla käydään säännöllisesti.

Poppaloorassa on tarjolla monipuolinen kokoelma kirjoja, lehtiä, äänikirjoja, elokuvia ja musiikkia. Auton mukana oleva aineisto vaihtuu jatkuvasti, mutta pääpaino on tuoreissa julkaisuissa. Varauksia voi tehdä koko Outi-kirjastojen aineistosta, ja varaukset ovat noudettavissa lähimmältä kirjastoautopysäkiltä aikataulun puitteissa. Autoon voi palauttaa kaikkien Outi-kirjastojen aineistoa, ja autosta lainatun aineiston voi palauttaa mihin tahansa Outi-kirjastoon.

Kirjastoauto ei liikennöi aattopäivinä tai arkipyhinä, eikä koulujen talvi- ja syyslomien aikana. Kirjastoauto ei liikennöi kuljettajien mahdollisten vapaiden tai koulutuspäivien aikana. Näistä poikkeuksista ilmoitetaan erikseen.

Pysäkkitoiveet

Kirjastoauton aikataulut tehdään vuodeksi kerrallaan. Teemme tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan muutoksia kirjastoauton pysäkkeihin ja aikatauluun asiakaspalautteen mukaan, siksi mahdollisia toiveita niihin kannattaa aina esittää.

Muhoksen kirjastoautohistoria

Muhoksen kirjastoautotoiminta alkoi vuonna 1975, kun kuntaan hankittiin ensimmäinen Sisu-merkkinen kirjastoauto. Se palveli 15 vuotta kunnes tilalle hankittiin vuonna 1990 uusi Mercedez-Benz -merkkinen auto, joka sai nimen Helmi. Helmi kiersi sekä Muhoksella että ostopalveluna Tyrnävän alueella, kunnes loppuun palvelleena korvattiin vuonna 2014 nykyisellä monipalveluauto Poppalooralla. Poppalooran iloisen kuvituksen on suunnitellut Esa Holopainen.

Jos kirjastoautotoiminta kiinnostaa, kirjastot.fi/kirjastoautot -sivulta löytyy lisää tietoa Suomen ja Pohjoismaiden kirjastoautoista, niiden historiasta ja toiminnasta.

Poppaloora ei kulje 14.6.–28.7.

Poppaloora kulkee kesäaikataulun mukaan 29.7.–9.8. Painettuja aikatauluja saa kirjastoautosta ja pääkirjastosta.