Kouluruokailu

Täysipainoinen ja maistuva koululounas tukee koululaisen hyvinvointia ja auttaa jaksamaan läpi koulupäivän. Ravitsemisen lisäksi koululounaalla on tärkeä tehtävä päivän katkaisevana lepohetkenä oppituntien keskellä. Virkistymishetken ja energiatankkauksen ohella kouluruokailu on myös oppimistilanne. Tavoitteena on opetella uusia makuja, terveellisiä ruokatottumuksia, hyviä ruokailutapoja sekä ruokakulttuuria. 

Oppilaille tarjotaan jokaisella aterialla lämmin pääruoka lisäkkeineen, ruokajuomaa, leipää sekä ravintorasvaa.

Koululounaan valmistamme Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksien mukaisesti monipuoliseksi, vaihtelevaksi ja ravitsemuksellisesti täysipainoiseksi kokonaisuudeksi.

Ruokalistasuunnittelussa toteutetaan kuuden viikon kiertävää ruokalistaa, joka pohjautuu seudulliseen ruokalistaan. Ruokalistoilla näkyvät myös vuodenajat ja juhlapyhät. Raaka-aineissa suosimme mahdollisimman paljon lähiruokaa, kuten Viskaalin tilan lihaa ja lähialueiden kasviksia.

Oppilaiden erityistarpeet ja -ruokavaliot pyritään huomioimaan kouluruokailun järjestämisessä. Erityisruokavaliosta toimitetaan lääkärin, ravitsemusterapeutin tai terveydenhoitajan lausunto. Kasvisruokavaihtoehto on joka päivä tarjolla kasvisruokailijoille.