Omatoimikirjasto

Omatoimikirjaston aukioloajat 17.6.–11.8.

Omatoimikirjasto on auki ma–to klo 8-21 ja pe–su 8-18.

Tiloissa on tallentava kameravalvonta. Tutustu omatoimikirjaston käyttösääntöihin.

Omatoimikirjastoon pääsee sisälle kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Omatoimikirjaston ja kirjaston lainausautomaatin käyttöön tarvitaan siis kirjastokortin lisäksi nelinumeroinen PIN-koodi. PIN-koodi on sama, jota käytetään myös verkkokirjastoon ja eKirjastoon kirjautumiseen.

Voit pyytää uuden PIN-koodin minkä tahansa OUTI-kirjaston palvelupisteeltä asiakaspalveluaikoina, tai verkkokirjaston Unohditko PIN-koodisi? -linkin kautta. Linkin käyttöön vaaditaan toimiva sähköpostiosoite, joka on aiemmin liitetty asiakastietoihin.

Omatoimiaikana käytössä olevat palvelut

Omatoimiaikaan käytössä ovat palautus- ja lainausautomaatit. Lisäksi tiloissa voi lukea lehtiä ja kirjoja, pelata lautapelejä, oleskella ja käyttää tietokoneita. Lasten- ja nuortentila Linnunradan perällä sijaitseva esteetön WC/lastenhoitohuone on omatoimikirjaston asiakkaiden käytössä omatoimiajalla. Kulttuurikeskuksen aulan wc-tilat eivät ole käytössä omatoimiaikaan (poikkeuksina kahvilan aukioloajat ja tapahtumat).

Tulostus ja kopiointi ei ole mahdollista omatoimiaikaan, monitoimikone on käytössä vain kirjaston asiakaspalveluaikoina. Kirjaston asiakaspalveluaikoina ovet ovat kaikille avoinna eikä kirjastoon tarvitse erikseen kirjautua.

Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Käyttäjät sitoutuvat noudattamaan Outi-kirjastojen käyttösääntöjä sekä ylläpitämään asioidessaan siisteyttä ja järjestystä. Asiakkaiden tulee myös huolehtia siitä, että ulko-ovi menee lukkoon sisään tultaessa ja tilasta poistuttaessa. Omatoimiajan päätyttyä kirjaston tiloista on poistuttava viipymättä. Jos asiakas aiheuttaa toiminnallaan hälytyksen, on hän velvollinen korvaamaan hälytyksestä aiheutuneet kulut.

Sisäänkirjautunut asiakas on vastuussa niin omasta kuin mukanaan tulleiden muiden asiakkaiden käyttäytymisestä sekä velvollinen korvaamaan mahdolliset aiheuttamansa vahingot, sekä myös niiden henkilöiden aiheuttamat vahingot, jotka ovat tulleet kirjastoon hänen seurassaan tai samalla oven avauksella.

Alaikäisen asiakkaan käyttäytymisestä ja mahdollisesti aiheuttamista vahingoista on vastuussa kirjaston asiakasrekisteriin merkitty huoltaja tai muu lakisääteinen takaaja. Huoltaja vastaa myös lapsen tai nuoren mukana sisään tulleiden henkilöiden aiheuttamista vahingoista. Omatoimikirjaston käyttö voidaan tarvittaessa estää esimerkiksi häiriökäyttäytymisen vuoksi.

Muhoksen kunnankirjasto
Muhostie 2
91500 Muhos

Asiakaspalvelu ja neuvonta
044 4970 409 (asiakaspalvelu)
044 4970 414 (henkilökunta)
044 4970 418 (kirjastoauto)
kirjasto@muhos.fi

Kirjastopalvelujohtaja
Anna-Elina Häkkilä
044 4970 410
anna-elina.hakkila@muhos.fi

Kirjasto somessa