CELIA- ja kotipalvelu

CELIA-palvelu

Saavutettavuuskirjasto Celia on valtion ylläpitämä erikoiskirjasto, joka tuottaa äänikirjoiksi niin kauno- ja tietokirjallisuutta kuin oppikirjoja eri kouluasteille. Kauno- ja tietokirjallisuuden lainaaminen Celiasta on täysin maksutonta.

Vuosittain Celia tuottaa saavutettavaan muotoon eli mm. ääni- ja pistekirjoiksi noin 30 % kaikesta Suomessa julkaistusta kauno- ja tietokirjallisuudesta. Tällä hetkellä valikoimassa on yli 50 000 eri äänikirjaa, joita voi kuunnella suoraan verkosta.

Celian palvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa.

Kirjastosta saat helposti käyttöösi Celian äänikirjat -palvelun. Äänikirjojen lainaaminen ja kuuntelu on maksutonta. Lisätietoja palveluista saat kirjastosta ja Celian nettisivuilta.

Kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu tarkoittaa kirjastoaineiston toimittamista asiakkaalle kotiin. Kirjaston henkilökunta tuo halutun aineiston suoraan asiakkaalle ja noutaa tai vaihtaa sen sovittuna aikana, yleensä neljän viikon välein. Käytettävissä on koko Muhoksen kirjaston kokoelma: aikakauslehdet, kirjat, musiikki ja elokuvat. Normaalipainatteiden lisäksi löytyy äänikirjoja, isotekstisiä ja selkokielisiä kirjoja.

Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät esim. korkean iän, sairauden tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi pysty itse asioimaan kirjastossa tai kirjastoautossa.Kotipalvelun asiakkaaksi voi ilmoittautua kirjastossa tai puhelimitse. Palvelu on maksutonta. Kotipalvelun asiakasta koskevat kirjaston käyttösäännöt.

Ennen palvelun aloittamista asiakas haastatellaan, jolloin kirjataan ylös asiakastiedot ja kartoitetaan asiakkaan mahdolliset erityistarpeet, toiveet ja kiinnostuksen kohteet, jolloin osataan valita asiakkaalle mieluista aineistoa.

Henkilöasiakkaiden lisäksi kirjaston kotipalvelu toimittaa aineistoa myös laitoksiin.

Muhoksen kunnankirjasto
Muhostie 2
91500 Muhos

Asiakaspalvelu ja neuvonta
044 4970 409 (asiakaspalvelu)
044 4970 414 (henkilökunta)
044 4970 418 (kirjastoauto)
kirjasto@muhos.fi

Kirjastopalvelujohtaja
Anna-Elina Häkkilä
044 4970 410
anna-elina.hakkila@muhos.fi

Kirjasto somessa