Päivärinne

Valitse tontti Päivärinteeltä ja liity satojen tyytyväisten asukkaiden joukkoon! Päivärinteen alue on suosittu varsinkin lapsiperheiden keskuudessa. Sijainti on mitä mainioin: Päivärinteen omia palveluita täydentävät Muhoksen kyläkeskuksen kattavat palvelut 10 kilometrin päässä, ja Oulun keskustaankin on Päivärinteeltä vain 20 kilometriä.

Päivärinteellä sijaitsevat päiväkoti ja alakoulu, ja yläkoululaisille tarjotaan kunnan puolesta linja-autokyyditys. Päivärinteen alue tarjoaa lähes rajattomat ulkoilumahdollisuudet: veneilyä, kalastamista ja uimista Oulujoella tai vaikkapa patikointia lähistön retkeilyreiteillä.

Lue Ikosen perheen kokemuksia Päivärinteellä asumisesta! (kaleva.fi)

Päivärinteen palveluita

Päivärinteen uusien tonttien haku

Liisanlenkin ja Päivänpaisteentien varrelle muodostuvan uuden tonttialueen tontit ovat haettavissa. Asemakaava mahdollistaa kaikilla alueen tonteilla sekä omakotitalojen että paritalojen rakentamisen. Hakija voi itse päättää, haluaako tontin ostaa vai vuokrata. Tontin vuokra on 6 % myyntihinnasta.

Päivänpaisteenmaan asemakaavan tavoitteena on ollut muodostaa mahdollisimman viihtyisä ja tehokkuudeltaan alueen luonteeseen sopiva asuntoalue. Kaava on suunniteltu väljäksi. Korttelit on sijoiteltu pieniin ryhmiin, joiden väleihin on osoitettu virkistysalueita. Alueen rakentamisen yhteydessä on säilytetty varttunutta puustoa erityisesti kaavan virkistysalueilla. Tontteja ei ole sijoitettu “selät vastakkain”, vaan kaikilta nyt luovutettavilta tonteilta on yhteys virkistysalueelle tai muulle rakentamattomalle alueelle.

Katso tästä video uudesta tonttialueesta!

Katso tästä Päivärinteen tontit

Kunta perii tontin ostajalta kauppahinnan lisäksi tontin mittausmaksun 1090 € ja luovutuskirjan laatimispalkkion 120 €. Ostaja maksaa kaupanvahvistajanpalkkion 120 €.

Tontin mittausmaksu peritään vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä. Vuosivuokra on 6 % tontin myyntihinnasta. Vesi- ja viemärilaitoksen liittymismaksut voi tarkistaa osoitteesta Muhoksen Vesihuollon sivuilta

Rakennuslupamaksu noin 150 m² asunto+autotalli = n. 1500 €. Tontinvarausmaksu on 400 €, varaus on voimassa yhden vuoden. Mikäli varaus peruuntuu, palautetaan maksusta 50 %.

Tontinvarausanomus

Lomake palautetaan skannattuna osoitteeseen kirjaamo@muhos.fi tai postitse osoitteella:
Muhoksen kunta / Tontinvarausanomus
PL 39
91501 Muhos

Tonttien luovuttaminen

Tontit luovutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen tontit luovutetaan toukokuun alusta alkaen ja loput 13 tonttia ovat luovutettavissa viimeistään syyskuun alussa. Ensimmäisessä vaiheessa ovat mukana ammattirakentajien tontit ja 7 tonttia Liisanlenkin varrelta. 

Yksityisten rakentajien tonttihaussa jokaiselle hakijalle luovutetaan lähtökohtaisesti vain yksi tontti. Mikäli tontille on useampi hakija, tontin saaja ratkaistaan arvalla. Hakea voi myös useampaa kuin yhtä tonttia. Useampaa tonttia hakiessa valitut tontit tulee järjestää haluttuun tärkeysjärjestykseen.

Ammattirakentajien tontit

Vapaana olevat tontit ovat jatkuvassa haussa myös ammattirakentajille. Kaikki tontit ovat vuokrattavissa.

Tontin varausmaksu on 400 €, varaus on voimassa 6 kk. Mikäli varaus peruuntuu, palautetaan maksusta 50 %.

Kunta perii tontin ostajalta kauppahinnan lisäksi tontin mittausmaksun 1090 € ja luovutuskirjan laatimispalkkion 120 €. Ostaja maksaa kaupanvahvistajanpalkkion 120 €.

Tontin mittausmaksu peritään vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä. Vuokrasopimuksen ja kauppakirjan laadinnassa käytetään kunnan yleisiä luovutusehtoja. Vuosivuokra on 6% tontin myyntihinnasta. Vesi- ja viemärilaitoksen liittymismaksut voi tarkistaa osoitteesta www.muhoksenvesihuolto.fi

Lisätietoja ammattirakentajien tonteista antaa elinkeinopäällikkö Asseri Pitkälä, p. 044 4970 006.

Päivärinteen tontit

Tontinvarausanomus

Tonttitiedustelut
Isännöitsijä
Päivi Similä
044 4970 303
paivi.simila@muhos.fi

Kartta-aineistot
Vs. maankäyttöinsinööri
Miika Laurila
044 4970 301
miika.laurila@muhos.fi

Rakennusvalvonta
Rakennustarkastaja
Eero Airaksinen
044 4970 302
eero.airaksinen@muhos.fi

Kaava-asiat
Kaavoittaja
Timo Leikas
044 4970 312
timo.leikas@muhos.fi

Ammattirakentajien tontit
Elinkeinopäällikkö
Asseri Pitkälä
044 4970 006
asseri.pitkala@humanpolis.fi

Sähkö- ja valokuituliittymät
Oulun Seudun Sähkö

Vesiliittymät
Muhoksen Vesihuolto Oy

Hulevesiliittymät
Maanrakennusmestari
Hannu Leskelä
044 4970 313
hannu.leskela@muhos.fi