Muhos Biopark

Bio- ja kiertotalouden ekosysteemi Muhoksella

Muhos Biopark on koko Muhoksen kunnan käsittävä sateenvarjomalli, joka kokoaa alleen Muhoksen nykyiset yritys- ja teollisuusalueet ja suunnitellut bio- ja kiertotalousalueet sekä tulevaisuuden energiaratkaisut.

Muhos Biopark vahvistaa Muhoksen aluetta energiahubina älykkään infran ja uusiutuvan energian tuotannon (mm. aurinko ja biokaasu) muodossa. Ekosysteemi tukee myös olemassa olevien yritysten toimintaedellytyksiä, kasvua ja kehitystä.

Muhos Biopark -ekosysteemistä suunnitellaan ilmastoviisas bio- ja kiertotalouden keskittymä, joka edistää talouden rakennemuutosta, bio- ja kiertotalous- sekä energia- ja ympäristötoimialojen uudistumista, kestävän infrastruktuurin kehittymistä sekä digitalisaation edistymistä.

Ilmastoviisas Muhos Biopark (Muhos Biopark -hanke)

Muhos Biopark -hanke on kehittämishanke, jonka tarkoitus on kehittää Muhoksen toimintaympäristöä bio- ja kiertotalouden sekä ympäristö- ja energia-alan yritysten tarpeisiin.

Muhos Biopark -hankkeessa luodaan edellytykset kumppanuuksiin perustuvalle sekä kansallisesti ja kansainvälisesti verkostoituneelle ekosysteemille, joka tarjoaa kumppaneilleen digitaalisia ja vastuullisia markkinatarvelähtöisiä ratkaisuja sekä houkuttelee kotimaisia ja kansainvälisiä sijoituksia.

Pidemmällä aikavälillä hankkeella on keskeinen vaikuttavuus Suomen vientiteollisuudelle ja Pohjois-Pohjanmaan elinkeinoelämälle. Hanke edistää ratkaisuillaan myös hiilineutraali EU 2050- ja Suomi 2035 -tavoitteiden saavuttamista.

Hanke pohjautuu vuoden 2022 aikana luotuun Muhos Biopark -masterplaniin. Masterplan on valmisteltu yhteistyössä Muhoksen kunnan, Humanpolis Oy:n, Pohjoinen Kierto Oy:n, Oulun yliopiston, Oulun ammattikorkeakoulun sekä Pohjois-Pohjanmaan liiton kanssa.

Ilmastoviisas Muhos Biopark -hanke on AKKE-rahoitteinen, myöntävä viranomainen Pohjois-Pohjanmaan liitto. Lue hankkeesta lisää täältä.

Hankkeen työpajoissa on ideoitu alla oleva Muhos Bioparkin maankäytön suunnitelma, johon on visioitu bio- ja energiateollisuuden toimijoiden sijoittuminen koko Muhoksen alueella.

Kiinnostaako Muhos Biopark -kumppanuus?

Muhoksen kunta etsii nyt Muhos Biopark -alueesta kiinnostuneita bio- ja kiertotalous- sekä energia- ja ympäristötoimialojen yrityksiä ja toimijoita.

Tarjoamme alueen yrityksille ja toimijoille muun muassa seuraavat synergiaedut:

  • Edullinen uusiutuva energia sähkönä tai lämpönä
  • Teollisuuden sivuvirtasynergiat
  • Alueella hyvin laajennusvaraa
  • Kustannustehokkaita kone- ja laitosmiespalveluita
  • Työssäkäyntialueen asukasluku korkea, hyvä alueellinen työvoiman saatavuus
  • Muu mahdollinen yhteistyö 200 ha:n teollisuusalueen toimijoiden kesken
  • Hyvät ja nopeat yhteydet (satama, lentokenttä, rautatie)
  • Monipuolinen ja osaava alihankinta- tai kumppaniverkosto
  • Yhteistyömahdollisuudet Oulun innovaatioallianssin kanssa (mm. Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, OSAO)

Jos yritystäsi kiinnostaa Muhos Bioparkin tarjoamat synergiaedut tai yritykselläsi on kehitys- tai investointisuunnitelmia, ole varhaisessa vaiheessa yhteydessä kunnan elinkeinopäällikköön, niin autamme sinua kumppaniverkoston kanssa.

Sijoitu Muhos Bioparkiin

Muhos Biopark sisältää tulevat bio- ja kiertotalousalueet sekä energiatuotanto- ja varastointialueet. Muhos Biopark -ekosysteemi kattaa myös kaikki olemassa olevat Muhoksen yritystontit ja teollisuusalueet.

Kerro meille yrityksesi tarpeet ja tulevaisuuden suunnitelmasi, niin etsimme yhdessä teille parhaan sijoittumisratkaisun.

Katso täältä Muhoksen yritys- ja teollisuustontit

Elinkeinopäällikkö
Asseri Pitkälä
044 4970 006
asseri.pitkala@muhos.fi

Kunnanjohtaja
Kimmo Hinno
044 4970 001
kimmo.hinno@muhos.fi

Tekninen johtaja
Mikko Kari
044 4970 308
mikko.kari@muhos.fi