Liikuntaneuvonta

Koetko, että sinulla ei ole jaksamista tehdä arjessa itsellesi mielekkäitä asioita?Haluaisitko liikkua enemmän, mutta et tiedä miten tai se tuntuu vaikealle?Haluaisitko tehdä muutoksia omaan terveyteesi?

Liikuntaneuvonnan tarkoituksena on tukea matkalla kohti liikunnallisempaa elämäntapaa. Asiakas asettaa omaan hyvinvointiin liittyvät tavoitteet itse ammattilaisen tukemana. Prosessin kesto vaihtelee muutamasta kerrasta useaan kuukauteen, ja tapaamisten aikana tehdään seurantaa oman hyvinvoinnin muutoksista.

Liikuntaneuvontaa tarjotaan palvelun pilotointivaiheessa kuntalaiselle, joka täyttää seuraavat kriteerit:

  • 18-65-vuotias muhoslainen
  • painoindeksi (BMI) yli 30 (voit laskea oman painoindeksisi tästä linkistä)
  • kokee tarvitsevansa apua liikunnan aloittamiseen
  • halukkuus tehdä muutoksia omassa terveyskäyttäytymisessään

Liikuntaneuvonta on maksutonta, ja sitä toteutetaan maanantaisin klo 17.00-20.00 Muhoksen nuorisotilalla (yläkoulu, Muhostie 5) sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 8.00-12.00 työllisyys- ja opintopalvelukeskus Vinkkelissä (Valtatie 9). Neuvontaan voi saada ajan terveyskeskuksen ammattilaisen lähetteellä (ota asia puheeksi vastaanottokäynnillä) tai varaamalla itse ajan sari.pekkala@muhos.fi tai p. 044 4970 416. Tarvittaessa voit jättää soittopyynnön.

Mitä liikuntaneuvonnassa tehdään?

Ohjausprosessin alussa käydään läpi asiakkaalle itselle tärkeitä asioita, joihin muutos sidotaan. Neuvonta koostuu keskusteluista kasvotusten ja / tai etäyhteydellä. Tarvittaessa ohjaajan kanssa voi käydä kokeilemassa eri liikuntamuotoja. Tapaamisten väli sovitaan asiakkaan kanssa yksilöllisesti (noin 1 kk välein). Yhden tuokion kesto on 45-90 min.

Voi tutustua liikuntaneuvontaan myös katsomalla alla olevan videon
https://www.youtube.com/watch?v=jYGSeXKYsdg

Voit arvioida oman liikkumisesi määrän UKK-instituutin verkkotestillä tästä linkistä.

Kuva: Liikkuva aikuinen -ohjelma / Jiri Halttunen

Liikunnanohjaaja
Sari Pekkala
044 4970 416
sari.pekkala@muhos.fi