Avoin varhaiskasvatus

Avoimen varhaiskasvatuksen palvelut on tarkoitettu kotihoidossa oleville lapsille ja heidän perheilleen. Toiminta on ohjattua ja tavoitteellista varhaiskasvatusta, joka perustuu Muhoksen kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Avoin varhaiskasvatustoiminta sisältää vapaata yhdessäoloa ja leikkimistä sekä esimerkiksi kädentaitoja, musiikkia, liikuntaa ja retkiä. Vanhemmilla on myös mahdollisuus saada tukea vanhemmuuteen sekä keskustella kasvatuksesta, lapsen kehityksestä ja lapsiperheen arjesta.

Avoin varhaiskasvatustoiminta noudattaa esiopetuksen loma-aikoja ja toimintamaksu on 10 €/lapsi/kk. Hakemuksesta maksusta voi vapautua samoin perustein kuin varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta (ns. 0-maksuluokka).

Avoimen varhaiskasvatuksen lapsiryhmien valintajärjestys:
1) kokopäiväpaikasta luopuvat lapset ja
2) hakijat hakujärjestyksessä, huomioiden tuen tarvitsijat.

Avoimen varhaiskasvatustoiminnan ryhmät on tarkoitettu kotihoidossa oleville yli 2-vuotiaille lapsille. Varhaiskasvatusryhmät kokoontuvat 2 kertaa viikossa. Avoimen varhaiskasvatuksen ryhmiin on jatkuva haku ja hakemuksen voi tehdä sähköisesti. Avoimen varhaiskasvatuksen paikan voi irtisanoa kesken kauden ryhmään ilmoittamalla.

Sähköinen varhaiskasvatushakemus

Avoimen varhaiskasvatuksen ryhmät
Jussilantie 4 A 6 (2. krs.)
91500 Muhos

044 4970 144

avoin.varhaiskasvatus@edumuhos.fi

PAJUT ma ja to klo 8.30-11.30
SAARNIT ma ja to klo 12.30-15.30
JALAVAT ti ja pe klo 8.30-11.30