Muhoksen kunta

Eloisaa kulttuuria, vahvoja perinteitä – ja tietysti upeat maisemat! Muhoksen viihtyisä keskusta on upean luonnon ympäröimä, ja päiväretkellä ehdit kokea erämaamaastotkin lähietäisyydeltä. Muhoksella saat pikkukaupungin, maaseudun ja luonnonpuiston parhaat puolet yhdessä paketissa.

Vuonna 1865 perustettu Muhos sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa Oulun läänissä, 35 kilometriä Oulusta kaakkoon.

Kunnan halki virtaava Oulujoki halkoo myös maiseman. Joen eteläpuolella alkavat Pohjanmaan laajat tasangot ja pohjoispuolella Kainuun vaarat yhtenäisine metsineen.

Muhos- ja Poikajoen yli 30 metriä syvissä kanjoneissa viihtyy harvinainen kasvisto ja Rokuan vaaroilla erikoiset metsäkankaita peittävät jäkälämatot.

Muhos on nimensä mukaisesti maisemaltaan muhevaa ja hyvin moni-ilmeistä. Entisten lohenkalastajien ja koskenlaskijoiden Muhos tarjoaa tänään monipuoliset palvelut ja nähtävyydet.

Muhoksen vaakunan on suunnitellut taiteilija Olof Eriksson vuonna 1956. Aaltokorokatkoisen kilven sinisessä yläkentässä hopeinen lohi ja hopeisessa alakentässä kolme sinistä yksipolvekkeista salamaa vierekkäin. Lohi viittaa entisaikojen lohenkalastukseen ja salamat kuvaavat nykyajan voimalaitoksia.

Elämänlaatua-esite

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon. Muuta hyväksyntääsi

Käyntiosoite
Asematie 14
91500 Muhos

Postiosoite
PL 39
91501 Muhos

kirjaamo@muhos.fi

Puhelinvaihde
08 5587 0000

Fax 08 5587 3073

Muhoksen kunta somessa