Veneily

Muhoslammelta Montan voimalaitospadon alapuolelle on vapaata, merkittyä veneilyväylää Oulun kaupungin rajalle noin 13 km, ja Ouluun noin 35 km.

Täydellinen veneilyreittikartta Oulusta Muhokselle löytyy linkistä: Oulu-Muhos veneilyreitti.

Merkittyjä veneenlaskupaikkoja löytyy jokaiselta patoaltaalta.

Venepaikkojen vuokraus

Muhoksen kunta vuokraa laituri- ja telarantapaikkoja. Vuokrattavia laituripaikkoja on Kirkkosaaren venesatamassa. Vuokrattavia telarantapaikkoja on Kirkkosaaren venesatamassa, Montan voimalaitoksen yläpuolisella alueella, Laukan sillan alueella (Oulujoen pohjoispuoli), Määtänsaaren kohdalla (Oulujoen eteläranta) sekä Päivärinteellä.

Kirkkosaaren venelaituri on varustettu venepaikat rajaavilla puomeilla. Tunnusmerkki tulee pitää veneen keulasilmukassa paikallaan, kun venettä säilytetään vuokrapaikalla. Tunnusmerkin puuttuessa kunnalla on oikeus irrottaa vene ja siirtää se pois vuokrapaikalta. Veneen tunnusmerkin pantti on 20 € (käteinen), joka palautetaan tunnusmerkin palautuksen yhteydessä. Venepaikkamaksu maksetaan asiointipisteen kassaan veneen tunnusmerkin haun yhteydessä (käteinen/kortti). Veneet on muistettava poistaa telarannoilta ja laiturista syksyllä ennen talven tuloa ja venepaikan tunnusmerkki tulee palauttaa kunnanviraston asiointipisteeseen vuokra-ajan päätyttyä.

Venepaikan vuokra-aika on 1.6.-30.9. Vuokra-ajan päätyttyä vene tulee poistaa vuokrapaikalta ja tunnusmerkki tulee palauttaa kunnan asiointipisteeseen.

Venepaikkoja ja karttoja voi tiedustella Muhoksen kunnan asiointipisteestä 044 4970 005. Venepaikat jaetaan varaamisjärjestyksessä.

Venepaikkojen hinnat

Hinnat sisältävät alv. 24 %.

Laituripaikat

Kirkkosaaren venesatama, 9 paikkaa74,40 €

Telarantapaikat

Kirkkosaaren venesatama, 31 paikkaa37,20 €
Montan voimalaitoksen yläpuoli, 13 paikkaa31 €
Laukan silta, Oulujoen pohjoispuoli, 9 paikkaa31 €
Laitasaari, Rantatie 49, eteläpuoli, 17 paikkaa31 €
Laitasaari, Hotintie 6, eteläpuoli, 6 paikkaa31 €
Päivärinne, 46 paikkaa, ylärivi ensin37,20 €

Venepaikkojen varaukset
Asiointipiste
Asematie 14, 91500 Muhos
044 4970 005
asiointipiste@muhos.fi