Kirjaston tilat ja laitteet

Kirjastosta löydät varattavia tiloja tapahtumia, kokoontumisia ja näyttelyitä varten. Kaikille avoimia tapahtumia voi järjestää kirjaston tiloissa maksutta. Suljettujen tilaisuuksien järjestäminen on tilasta riippuen maksullista.

HUOM! Kotiseutuhuone, entinen käsikirjasto ja lehtisali ovat pois käytöstä kulttuurikeskuksen ja kirjaston remontin vuoksi, eivätkä tilat ole tällä hetkellä varattavissa. Remontti valmistuu syksyllä 2024.

Kokous- ja työskentelytilat

Kirjastosalista löytyy pöytiä ja nojatuoleja lukemista ja opiskelua varten. Erillistä rauhallisempaa työskentelytilaa tai kokoustiloja ei kirjastolla tällä hetkellä ole remontista johtuen.  

Remontin jälkeen kirjaston kotiseutuhuone on jälleen varattavissa. Tulossa on myös kaksi pienempää varattavaa ryhmätyötilaa. 

Tilat ovat varattavissa sekä yksittäisten asiakkaiden että ryhmien käyttöön. Muhoksen kunnan ja yleishyödyllisten yhdistysten käyttöön kotiseutuhuone on varattavissa maksutta kirjaston aukioloaikana. Iltaisin ja viikonloppuisin Kotiseutuhuoneen käytöstä peritään vahtimestarimaksu. 

Kotiseutuhuone (ei käytössä tällä hetkellä)
Ensimmäinen tunti: 55 € +alv 24%
Seuraavat tunnit: 25 € + alv 24%
Koko päivän varaus klo 8-16: 200 € + alv 24%
Vahtimestaripalvelu erityistilanteissa: 30 € + alv 24%

Näyttelyt

Kirjastolla ei tällä hetkellä ole varattavia näyttelytiloja.

Auditorion tai aulan käytöstä sekä muiden kirjaston tilojen varaamisesta ja vuokraamisesta voit lukea tarkemmin täältä.

Mikrofilmien ja mikrokorttien lukulaitteet

Asiakkaiden käytettävissä on mikrokortin ja mikrofilmin lukulaitteet kirjaston kotiseutuhuoneesta. Laitteiden käyttöön varataan aika asiakaspalvelutiskiltä.

Tietokoneen käyttö, kopiointi ja tulostaminen, IT-opastus

Kirjastossa toimii avoin langaton Internetverkko eli WLAN.

Asiakkaiden käyttöön on tietokoneita lehtisalissa ja kirjastosalin puolella, lisäksi yksi tietokone on varattu tiedonhakuun Outi-tietokannasta. Tietokoneen käyttövuoron varataan asiakaspalvelutiskiltä. Kannettavia tietokoneita lainataan kirjaston tiloissa käytettäväksi. Lehtisalissa on yksi tietokone varattu sähköisten lehtien lukemista varten.

Kirjastossa voi tulostaa kaikilta tietokoneilta. Käytössä on monitoimilaite, jolla voi skannata ja ottaa kopioita. Tulosteista ja kopioista peritään maksu. Yksi mustavalkoinen kopio tai tuloste maksaa 0,20 €, skannaaminen 0,10 €/arkki. Tulosteiden ja kopioiden käteismaksu asiakaspalvelutiskillä.

Kirjasto tarjoaa maksutonta ja kaikille avointa opastusta erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä. Opetusta voidaan antaa henkilökohtaisesti ja ryhmille. Aika opastukseen varataan kirjastosta.

Muhoksen kunnankirjasto
Muhostie 2
91500 Muhos

Asiakaspalvelu ja neuvonta
044 4970 409 (asiakaspalvelu)
044 4970 414 (henkilökunta)
044 4970 418 (kirjastoauto)
kirjasto@muhos.fi

Kirjastopalvelujohtaja
Anna-Elina Häkkilä
044 4970 410
anna-elina.hakkila@muhos.fi

Kirjasto somessa