Kirjaston tilat ja laitteet

Kirjastosta löydät varattavia tiloja tapahtumia, kokoontumisia ja näyttelyitä varten. Kaikille avoimia tapahtumia voi järjestää kirjaston tiloissa maksutta. Suljettujen tilaisuuksien järjestäminen on tilasta riippuen maksullista.

Kokous- ja työskentelytilat

Kirjasto- ja lehtisalissa on pöytiä esimerkiksi opiskelua varten, mutta rauhallisemman työskentely-ympäristön tarjoavat kotiseutuhuone ja ns. entinen käsikirjasto. Tilat ovat myös varattavissa sekä yksittäisten asiakkaiden että ryhmien käyttöön. Muhoksen kunnan ja yleishyödyllisten yhdistysten käyttöön kotiseutuhuone on varattavissa maksutta kirjaston aukioloaikana. Iltaisin ja viikonloppuisin Kotiseutuhuoneen käytöstä peritään vahtimestarimaksu.

Kotiseutuhuone ja/tai entinen käsikirjasto
Ensimmäinen tunti: 55 € +alv 24%
Seuraavat tunnit: 25 € + alv 24%
Koko päivän varaus klo 8-16: 200 € + alv 24%
Vahtimestaripalvelu erityistilanteissa: 30 € + alv 24%

Näyttelyt

Kirjaston lehtisalissa on kahdella seinällä ripustuskisko tauluille. Näille seinille sopivat pienimuotoiset taidenäyttelyt. Tila varataan kuukaudeksi kerrallaan. Ripustusvaijereita lainataan kirjastosta. Näytteilleasettaja vastaa itse näyttelyn pystytyksestä ja purkamisesta. Kirjasto ei vastaa näyttelyaineistosta. Näyttelytila on ilmainen.

Kulttuurikeskuksen aulassa on käytettävissä siirrettäviä ja muunneltavia näyttelysermejä. Kirjastossa on näyttelyesineitä varten yksi korkea lasivitriini, jossa on neljä hyllyä sekä kaksi pöytämallista lasivitriiniä näyttelyitä varten. Vitriinit ovat lukittavia ja siirrettäviä. Niiden käyttö on ilmaista, ja ne varataan jo näyttelyä varattaessa. 

Auditorion tai aulan käytöstä sekä muiden kirjaston tilojen varaamisesta ja vuokraamisesta voit lukea tarkemmin täältä.

Mikrofilmien ja mikrokorttien lukulaitteet

Asiakkaiden käytettävissä on mikrokortin ja mikrofilmin lukulaitteet kirjaston kotiseutuhuoneesta. Laitteiden käyttöön varataan aika asiakaspalvelutiskiltä.

Tietokoneen käyttö, kopiointi ja tulostaminen, IT-opastus

Kirjastossa toimii avoin langaton Internetverkko eli WLAN.

Asiakkaiden käyttöön on tietokoneita lehtisalissa ja kirjastosalin puolella, lisäksi yksi tietokone on varattu tiedonhakuun Outi-tietokannasta. Tietokoneen käyttövuoron varataan asiakaspalvelutiskiltä. Kannettavia tietokoneita lainataan kirjaston tiloissa käytettäväksi. Lehtisalissa on yksi tietokone varattu sähköisten lehtien lukemista varten.

Kirjastossa voi tulostaa kaikilta tietokoneilta. Käytössä on monitoimilaite, jolla voi skannata ja ottaa kopioita. Tulosteista ja kopioista peritään maksu. Yksi mustavalkoinen kopio tai tuloste maksaa 0,20 €, skannaaminen 0,10 €/arkki. Tulosteiden ja kopioiden käteismaksu asiakaspalvelutiskillä.

Kirjasto tarjoaa maksutonta ja kaikille avointa opastusta erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä. Opetusta voidaan antaa henkilökohtaisesti ja ryhmille. Aika opastukseen varataan kirjastosta.

Muhoksen kunnankirjasto
Muhostie 2
91500 Muhos

Asiakaspalvelu ja neuvonta
044 4970 409 (asiakaspalvelu)
044 4970 414 (henkilökunta)
044 4970 418 (kirjastoauto)
kirjasto@muhos.fi

Kirjastopalvelujohtaja
Anna-Elina Häkkilä
044 4970 410
anna-elina.hakkila@muhos.fi

Kirjasto somessa