Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus on elävä tapahtumapaikka Muhoksella. Kulttuurikeskuksesta löytyy Koivu ja Tähti -sali, Muhoksen kirjasto, valoisa näyttelytila sekä monipuoliset kokous ja konferenssitilat. Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa järjestetään kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä, elokuvanäytöksiä, konsertteja sekä tanssin ja teatterin esityksiä. Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus tavoittaa päivittäin noin 400 kuntalaista.

Vuonna 1997 valmistunut arkkitehtitoimisto Harju Oy:n suunnittelema Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus on saanut nimensä Zacharias ”Sakari” Topeliuksen Muhokselle sijoittuvasta sadusta Koivu ja Tähti. Satusetä Sakari Topeliuksen isän isoisä Kristoffer pakeni isovihan aikaan vuonna 1714 äitinsä kanssa asumaan Muhokselle pieneen metsätorppaan. Kasakat kuitenkin ryöstivät pojan ja veivät Venäjälle. Kristoffer karkasi koti-ikävissään, löysi auringon avulla Suomeen ja ajautui Tukholmaan, missä sattumalta kohtasi äitinsä. Näistä tapahtumista Sakari Topelius kirjoitti koskettavan tarinan, jolle antoi nimen ”Koivu ja tähti”

Elokuvat kulttuurikeskuksella

Huom!
Kulttuurikeskuksen elokuvaesitykset ovat tauolla heinäkuun loppuun saakka.

Yleensä Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksella esitetään säännöllisesti uutuuselokuvia. Elokuvat esittää Kino Joviaali. Elokuvaesitykset on listattu kunnan nettisivujen tapahtumakalenteriin.

Katso tästä tapahtumakalenterin elokuvanäytökset.

Käyntiosoite
Muhostie 2
91500 Muhos

Avoinna
Ma-ke 9.00-19.00
To 9.00-16.00
Pe 9.00-19.00
La 11.00-14.00

Vastaa ja vaikuta kirjaston aukioloaikoihin ja
uusien tilojen nimiin!
Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä sopivia aukioloaikoja kirjastolle ja lisäksi pääset keksimään nimet kirjaston lasten- ja nuortenosastolle ja kulttuurikeskuksen aulan näyttelytilalle.

Kysely on avoinna 22.4. asti

Kyselyyn voit vastata kirjastossa paikanpäällä tai tästä linkistä:
Aukioloaika- ja nimikysely

Kulttuuripalvelut
Kulttuurituottaja Janna Mäkelä
044 4970 482
janna.makela@muhos.fi

Tilavaraukset, ennakkoliput ja tiedustelut
varaukset.koivujatahti@muhos.fi

Kirjasto
044 4970 409 (asiakaspalvelu)
044 4970 414 (henkilökunta)

Kulttuurikeskus somessa