Palvelut

Käyttösäännöt ja maksut

OUTI-kirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt ja maksut.

Kirjastokortti ja PIN-koodi

Lainaamiseen tarvitaan aina kirjastokortti. Sama kirjastokortti käy kaikissa OUTI-kirjastoissa. Ensimmäinen kortti on maksuton.
Tulostettava ilmoittautumislomake

Verkkokirjastoon kirjautumiseen ja eKirjaston käyttöön tarvitaan kirjastokortin lisäksi nelinumeroinen PIN-koodi. Sen voi pyytää minkä tahansa OUTI-kirjaston palvelupisteeltä tai verkkokirjaston Unohditko PIN-koodisi? -linkin kautta. Linkin käyttöön vaaditaan toimiva sähköpostiosoite, joka on aiemmin liitetty asiakastietoihin.

Lainaus, varaaminen ja palauttaminen

Muhoksen kirjastossa voi lainata aineistoa asiakaspalvelutiskillä ja lainausautomaatilla.

Laina-aika on aineistosta riippuen 2-4 viikkoa. Jos kirjastossa ei ole paikalla tiettyä aineistoa, siitä voi tehdä varauksen joko henkilökohtaisesti kirjastossa, puhelimitse tai OUTI-verkkokirjaston kautta. Varaaminen on maksutonta, mutta noutamattomasta varauksesta peritään 1 euron suuruinen maksu.

Palautukset jätetään palautustiskille. Kun kirjasto on kiinni, ne voi jättää palautusluukkuun kirjaston ulkopuolella. Palautusluukkuun emme suosittele jättämään herkästi rikkoutuvaa aineistoa, esim. CD- ja DVD-levyjä. Iltaisin ja viikonloppuisin sulkemisajan jälkeen palautusluukkuun jätetty aineisto palautetaan vasta seuraavana aukiolopäivänä. Luukkuun palautus on asiakkaan vastuulla.

Lehdet

Muhoksen kirjaston ja kirjastoauton lehdet 2021

Lehtien uusimmat numerot ovat luettavissa kirjastossa. Vanhempia aikakauslehtien numeroita lainataan. Kirjastoautossa myös uusin numero on lainattavissa.
OUTI-kirjastojen yhteiset E-lehdet löytyvät täältä.

Poistettu aineisto, kierrätys ja lahjoitukset

Kirjastoon voi lahjoittaa uusia tai vanhempia hyväkuntoisia kirjoja. Aineisto on lahjoituksen jälkeen kirjaston omaisuutta ja kirjasto sijoittaa sen oman harkintansa mukaan joko omiin kokoelmiinsa tai lahjoittaa eteenpäin. Tekijänoikeussyistä videoita, DVD- tai Blu-ray-levyjä ei oteta vastaan!

Kirjasto tarjoaa tilan asiakkaiden omien kirjojen kierrätykseen. Kierrätyskärrystä voi ottaa itselleen ja tuoda muiden iloksi kirjoja! Älä tuo kärryyn rikkinäisiä tai likaisia kirjoja, vaan sellaisia, joita itse ottaisit mukaasi. Ethän myöskään jätä kärryyn kirjastojen poistokirjoja, vanhoja kirjakerhosarjoja tai tietosanakirjoja!

Muhoksen kirjaston kokoelmista poistettua aineistoa on myynnissä jatkuvasti. Tapahtumaluonteisesti järjestetään suurempia poistomyyntejä tai alekampanjoita.

Celia ja kotipalvelu

Kaukopalvelu

Kotiseutukokoelma ja -arkisto

Lapset ja nuoret