9.11.2023

Lemmenpolun valot -tapahtuma 11.11.2023

Lemmenpolun valot –valotaidetapahtuma Muhoksen Lemmenpolulla jälleen 11.11.2023: yhteistyössä Pohjoinen Oopperakomppania produktiolla, Muhoksen kunta sekä Fortum.

Lemmenpolun valot järjestetään jo viidettä kertaa Pyhäkosken voimalaitoksen kupeessa Muhoksen Lemmenpolulla. Pohjoisen Oopperakomppanian tuottaman Maille mustien vesien –produktion valoteokset kirkastavat pimeää marraskuun iltaa lauantaina 11.11.2023. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki, ja se tarjoaa ainutlaatuisen kulttuurikokemuksen Leppiniemen asuinalueella, joka on kulttuurihistoriallisestikin merkittävä. Tapahtuma on osa Oulun Kulttuurikaupunki 2026 Valon kuukausi –tapahtumakokonaisuutta, joka kerää yhteen marraskuiset valotapahtumat. 

Lemmenpolun valot –tapahtumassa esitetään Pohjoisen Oopperakomppanian Maille mustien vesien –teossarja, joka on jalkautunut syksyn aikana jo Tyrnävälle, ja on tulossa vielä Vihiluodon Luontopolulle, Alakestilän Arboretumiin ja Lumijoen Varjakkaan. Valotaidetapahtumat sopivat koko perheelle, ja luovat unenomaista tunnelmaa tummuvaan marraskuuhun. Isänpäivän aattona järjestettävä Lemmenpolun valot on myös hyvä tilaisuus viettää aikaa oman isän, ukin tai isähahmon kanssa! 

Maille mustien vesien –teoskokonaisuuden teemat ovat pimeys ja kuolema, marraskuinen musta vesi. Arkisten, mutta unohdettujen paikkojen estetiikka nousee teoskokonaisuuden keskiöön, ammentaen sisältöä paikallislegendoista ja -tarinoista. Produktion työryhmään kuuluvat Jenni Kinnunen, Jussi Alaraasakka, Marko Anttila, Inkeri Jäntti, Eeva-Maria Kauniskangas, Mari Kämäräinen, Jani Pitkänen ja Jonna Pulkkinen. Valotaideteokset ovat nähtävillä tapahtuma-alueen valotaidepolulla, joka on osa Lemmenpolun retkeilyreittiä.  

Fortum on valotapahtuman yhteistyökumppanina nyt jo viidettä kertaa, ja mahdollistaa valo- ja vesitaideteosten toteutuksen omistamallaan Pyhäkosken vesivoimalaitoksen alueella. Fortumilaisia voit tavata myös valotaidepolun lähtöalueella, jossa sijaitsee myös Muhoksen kunnan piste, SPR:n ensiaputeltta sekä Leppiniemen kyläyhdistyksen kahvio. Tapahtuma-alueen vieressä toimiva Pakurilan tila järjestää tapahtuma-aikaan opastettuja kierroksia omavaraisuuteen pyrkivällä pientilallaan 2 euron käteismaksua vastaan.  

Haluamme tarjota Muhoksen kuntalaisille ja kaikille kulttuurista kiinnostuneille mukavan ja tunnelmallisen tapahtuman, jonka äärellä voi pohtia arkista kauneutta ja hengähtää marraskuisen pimeyden keskellä”, toteaa Muhoksen vs. kulttuurituottaja Janna Mäkelä, jolle Lemmenpolun valot on ensimmäinen suuri tapahtumatuotanto syyskuisen virassa aloittamisen jälkeen. 

Lisätiedot 

Janna Mäkelä 
Vs. Kulttuurituottaja 
Muhoksen kunta 
044 4970 482
janna.makela@muhos.fi  

Jonna Pulkkinen 
Tuottaja 
Pohjoinen Oopperakomppania 
045 128 2578
pulkkinenjonna@gmail.com