16.6.2021

Muhoksella Kela-asiat voi hoitaa asiointipisteessä

Muhoksella Kela-asiat voi jatkossa hoitaa kuntoon kunnanviraston asiointipisteessä. Useimmat Kela-asiat voi myös hoitaa puhelimitse ja verkossa.

Muhoksen kunnanviraston asiointipiste sijaitsee osoitteessa Asematie 14. Kela-neuvontaa saa maanantaista torstaihin klo 9–11 ja 12–15 sekä perjantaisin klo 9–11 ja 12–14.

Asiakastietokoneet ja Kelan etäpalvelu käytössä

Asiointipisteessä kunnan työntekijä neuvoo yleisellä tasolla Kela-asioissa ja auttaa verkkoasioinnissa sekä tarvittaessa puhelinajan varaamisessa. Asiointipisteessä on asiakastietokone, jolla voi asioida verkossa itsenäisesti tai opastetusti. Asiointipisteestä saa myös Kelan hakemuslomakkeita ja esitteitä, ja sinne voi jättää Kelan hakemukset ja liitteet.

Asiointipisteessä on myös Kelan etäpalvelu. Etäpalvelussa asiakas saa henkilökohtaista neuvontaa Kelan palveluasiantuntijalta tietokoneen kuva- ja ääniyhteydellä. Asiointipisteessä neuvotaan asiakkaita etäpalvelun käytössä ja autetaan yhteyden avaamisessa.

Tarvittaessa Kela voi yhteistyössä kunnan tai muiden toimijoiden kanssa järjestää pop up -palvelua. Palvelun idea on, että Kelan palveluasiantuntija tulee asiakkaiden luo asiointipisteeseen, ohjaamoon, palvelutaloon, kirjastoon tai sosiaalipalveluiden toimipisteeseen.

Puhelimitse, ajanvarauksella ja verkossa

Useimmat Kela-asiat voi hoitaa puhelimitse. Puhelinpalvelussa voi kysyä neuvoa, hakea etuuksia ja saada apua verkkoasiointiin. Kelan puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 9–16. Palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan.

Puhelinpalveluun voi myös varata ajan, jolloin Kelan palveluneuvoja perehtyy asiakkaan tilanteeseen etukäteen ja soittaa sovittuna ajankohtana. Puhelinajan voi varata verkossa www.kela.fi/varaa-aika tai soittamalla Kelaan. Kun Kelan työntekijä soittaa, puhelu ei maksa asiakkaalle mitään.

Moneen kysymykseen löytyy vastaus Kelan verkkosivuilta (www.kela.fi), ja useimmat Kela-asiat hoituvat verkossa (www.kela.fi/asiointi). Kelan asiointipalveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Verkossa voi lähettää hakemuksia ja liitteitä tai tarkistaa oman hakemuksensa käsittelytiedot. Verkkoasiointiin voi halutessaan saada tukea puhelimitse.

Kelan palvelupisteiden ja kuntien asiointipisteiden osoitteet ja aukioloajat löytyvät verkosta osoitteesta www.kela.fi/palvelupisteen-haku. Muhoksen lähin palvelupiste Oulussa on avoinna ma–pe klo 12–16.

Lue lisää

Yhteystiedot

Kela, Pohjoisen asiakaspalveluyksikön johtaja Anne Penttilä
040 706 7309, etunimi.sukunimi@kela.fi