16.8.2018

Muhoksen KUMMA-työtila laatuaan ensimmäisiä Suomessa

MUHOKSEN KUNTA JA MUHOKSEN YRITTÄJÄYHDISTYS TIEDOTTAVAT: Muhoksen KUMMA-työtila laatuaan ensimmäisiä Suomessa

Yhteisöllinen työtila KUMMA avasi ovensa Muhoksen kunnanvirastolla 1.8.2018. Muhoksen kunta tarjoaa KUMMA-työtilan ilmaiseksi esimerkiksi yhdistysten, seurojen, järjestöjen, yrittäjien, yrittäjyydestä kiinnostuneiden, etätyötä tekevien, ohimatkaavien ja neuvottelutiloja kaipaavien käyttöön. Muhoksen yrittäjät vastaavat tilojen hallinnosta ja käytännön asioista. Muhos on tiettävästi ainoa kunta Suomessa, jossa tarjotaan kunnanvirastolta tilat vastaavaan käyttöön veloituksetta. KUMMAn virallisia avajaisia vietetään 31.8.2018 klo 10.00 alkaen.

Muhoksella halutaan edistää aktiivisesti verkostoitumista: se nähdään oleellisen tärkeänä tekijänä elinvoiman kehittämisessä. Muhoksella toivotaankin, että KUMMAn tiloja käytetään laajasti. Tilat eivät ole tarkoitettu vain muhoslaisille toimijoille, vaan aktiivikäyttäjiä halutaan houkutella myös muista kunnista ja kaupungeista. KUMMAn tiloissa tullaan järjestämään myös erilaista järjestettyäkin toimintaa monin tavoin. Tiloissa pidetään säännöllisesti mm. yrittäjäyhdistyksen järjestämiä kuukausittaisia aamupalatreffejä.

Muhoksen yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Marika Kumpulainen kertoo, että alkujaan idea tilojen perustamiseen tuli syksyllä 2016 Mimmi Valleyn ”kärkimiehiltä” Jaakko Räisäseltä ja Markku Kippolalta. Mimmi Valley on Muhoksen yrittäjyyttä edistävä vapaaehtoisten yhteisö. Muhoksen yrittäjäyhdistys lähti neuvottelemaan asiasta Muhoksen kunnan kanssa, jossa idea eteni nopeasti toteutukseen saakka. Marika kertoo, että KUMMA-työtilan perustaminen oli varsinainen yrittäjien ja Muhoksen kunnan yhteistyöprojekti ja hyvä esimerkki siitä, miten yrittäjien ja kunnan yhteistyö parhaillaan toimii.

Lisätietoja
Marika Kumpulainen, Muhoksen yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja, p. 046 922 7440, muhoksen(at)yrittajat.fi