24.2.2022

Muhoksen kunta avaa tonttihaun Päivärinteellä

Muhoksen kunta avaa tonttihaun suositulla Päivärinteen alueella maaliskuun alussa. Liisanlenkin ja Päivänpaisteentien varrelle muodostuvan uuden tonttialueen sijainti on mitä mainioin: päiväkoti, alakoulu sekä Päivärinteen päivittäistavarakauppa sijaitsevat alle kilometrin säteellä. Lisäksi Päivärinteen alue tarjoaa lähes rajattomat ulkoilumahdollisuudet: veneilyä, kalastamista ja uimista tai Oulujoella vaikkapa patikointia lähistön retkeilyreiteillä.

Päivänpaisteenmaan asemakaavan tavoitteena on ollut muodostaa mahdollisimman viihtyisä ja tehokkuudeltaan alueen luonteeseen sopiva asuntoalue. Kaava on suunniteltu väljäksi. Korttelit on sijoiteltu pieniin ryhmiin, joiden väleihin on osoitettu virkistysalueita. Alueen rakentamisen yhteydessä on säilytetty varttunutta puustoa erityisesti kaavan virkistysalueilla. Tontteja ei ole sijoitettu “selät vastakkain”, vaan kaikilta nyt luovutettavilta tonteilta on yhteys virkistysalueelle tai muulle rakentamattomalle alueelle.

Muhoksen kunta ja Muhoksen Vesihuolto ovat aloittaneet kunnallistekniikan ja katujen rakentamisen Päivärinteen Liisanlenkin alueella. Yksityisille rakentajille tulee vuoden 2022 aikana haettavaksi 18 tonttia Liisanlenkin varrelta ja 2 tonttia Päivänpaisteentien varrelta. Lisäksi 4 tonttia varataan ammattirakentajille ja myydään tai vuokrataan markkinaehtoisesti julkisella myynnillä. Asemakaava mahdollistaa kaikilla alueen tonteilla sekä omakotitalojen että paritalojen rakentamisen. Hakija voi itse päättää, haluaako tontin ostaa vai vuokrata. Tontin vuokra on 6 % myyntihinnasta.

Tontit luovutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen tontit luovutetaan toukokuun alusta alkaen ja loput 13 tonttia ovat luovutettavissa viimeistään syyskuun alussa. Ensimmäisessä vaiheessa ovat mukana ammattirakentajien tontit ja 7 tonttia Liisanlenkin varrelta. 

Yksityisten rakentajien tonttihaussa jokaiselle hakijalle luovutetaan lähtökohtaisesti vain yksi tontti. Mikäli tontille on useampi hakija, tontin saaja ratkaistaan arvalla. Hakea voi myös useampaa kuin yhtä tonttia. Useampaa tonttia hakiessa valitut tontit tulee järjestää haluttuun tärkeysjärjestykseen.

Päivärinteen tonttien hakuaika on 1.-31.3.2022. Mikäli yksityisille luovutettavia tontteja jää varaamatta kevään tonttihaussa, tontit avataan jatkuvaan hakuun huhtikuussa. Lue Päivärinteen tonteista lisää täältä.

Lisätietoja

Päivi Similä
Isännöitsijä
044 4970 303
paivi.simila@muhos.fi

Janne Kuusela
Maankäyttöinsinööri
044 4970 301
janne.kuusela@muhos.fi