Kirjaston satuvaalit

Tiikeri voitti kirjaston satuvaalit!

Muhoksen kirjaston vuoden 2023 satuvaaleissa kisan lastenosaston maskotin paikasta voitti TIIKERI. Toiselle sijalle tuli KANI.

Äänestysaikana 13.–20.11.2023 annettiin yhteensä 462 ääntä. Äänestysprosentti oli 23 % kaikista alle 15-vuotiaista muhoslaisista lapsista.

Tiikeri sai äänistä selkeän voiton, 220 ääntä eli 48 %. Kisa toisesta sijasta oli tiukempi: Kania äänesti 97 (21 %) ja kolmanneksi tullutta Myyrää 90 lasta (19 %). Neljännelle sijalle jäi Nalle, kunnioitettavalla 55 äänen (12 %) saaliilla.

Kirjasto ja ehdokkaat kiittävät kaikkia äänestäjiä osallistumisesta vaaleihin! Tiikeri on saapunut kirjastolle ja tutustuu nyt kirjaston tiloihin. Tule tervehtimään tiikeriä! Myös Myyrä on kirjastolla edelleen tavattavissa aina jouluun saakka.

Muhoksen kirjaston nettisivuilla, sosiaalisen median kanavissa ja kirjastossa julkaistaan jatkossa katsauksia uuden maskotin työskentelystä.


Muhoksen kirjaston lastenosasto remontoidaan talven aikana. Kirjastoa pitkään palvellut lastenosaston maskotti Myyrä siirtyy viettämään ansaittuja eläkepäiviään remontin aikana. Hänelle pitää löytää seuraaja. Järjestämme satuvaalit, jolloin lapsiasiakkaat pääsevät äänestämään haluamaansa ehdokasta.

Satuvaalit järjestetään 13.-20.11.2023. Ennakkoäänestys on maanantaista lauantaihin 13.-18.11.2023 kirjaston aukioloaikoina, jolloin voit käydä antamassa äänesi kirjastossa. Äänestyslipukkeen saat tiskiltä. Lipukkeen voit myös tulostaa kirjaston verkkosivulta ja palauttaa sen kirjastoon. Ehdokaslista on nähtävillä kirjaston lastenosastolla, kirjastoautossa ja kirjaston verkkosivuilla. Varsinainen äänestyspäivä on kirjastossa maanantaina 20.11. klo 11-19.

Kirjastoautossa ei ole mahdollista äänestää paikan päällä, mutta sieltä voi noutaa/palauttaa ennakkoäänestyksen lipukkeet.

Koulu- ja päiväkotiryhmät ovat tervetulleita tekemään äänestysretken kirjastoon. Oppilailla ei tarvitse olla kirjastokorttia. Ryhmän kanssa saapumisesta on hyvä ilmoittaa kirjastoon etukäteen, jotta mahdolliseen ruuhkaan osataan varautua.

Lisäksi päiväkoti- ja kouluryhmät voivat järjestää äänestyksen omassa luokassaan ja palauttaa täytetyt äänestyslipukkeet suljetuissa kirjekuorissa kirjastoon viimeistään 20.11. tai kirjastoautoon viimeistään 28.11. Äänestyslipukkeet ja ehdokaslistan voi tulostaa alta:

Äänestyslipuke (.pdf)

Ehdokaslista (.pdf)

Äänioikeus vaaleissa on kaikilla kirjaston lapsiasiakkailla. Aikuiset voivat vain auttaa äänestyslipukkeen täyttämisessä.

Myöhässä palautettuja ennakkoääniä ei oteta mukaan ääntenlaskuun, joten olethan ajoissa! Kaikilla on käytössä vain yksi ääni. Tärkeää on rehellisyys, jotta vaalit pysyvät reiluina.

Vaalien tulos ilmoitetaan perjantaina 1.12. kirjaston verkkosivuilla, kirjaston ilmoitustaululla ja sosiaalisessa mediassa.

Ehdokkaat

KANI – äänestysnumero 5

Lisää lautapelejä kirjastoon!

Luontoaiheisia satu- ja kuvakirjoja!

Kasviksia poskeen kaikille!

KANI, SATUVAALIEHDOKAS

Olen 100 cm pitkä iloinen Kani. Mielestäni kirjastosta pitää löytyä tekemistä ja lukemista. Erityisesti tykkään pelata lautapelejä ja lukea eläinaiheisia satu- ja kuvakirjoja. Ruokavaliooni kuuluu paljon kasviksia, erityisesti porkkanat.

MYYRÄ – äänestysnumero 8

Lapsille mielenkiintoisia kirjoja!

Kirjat järjestykseen!

Kaikille hyvä olo!

MYYRÄ, SATUVAALIEHDOKAS

Olen 110 cm pitkä ja vanttera kaveri. Istuskelen mielelläni kirjaston lastenosastolla ja pidän huolta siitä, että lapsille riittää mielenkiintoisia kirjoja. Pidän tärkeänä myös sitä, että lastenosasto pysyy siistinä ja kirjat järjestyksessä.

TIIKERI – äänestysnumero 3

Kaikilla oikeus puhtaaseen luontoon!

Metsien rauha täytyy palauttaa!

Liiku paljon luonnossa!

tiikeri, satuvaaliehdokas

Olen lähes 200 cm pitkä notkea ja voimakas Tiikeri. Päivisin lepäilen paljon, mutta olen virkeimmilläni iltaisin. Silloin touhuan ja järjestelen mielelläni lastenosastoa. Luonnonsuojelu on minulle tärkeä asia, erityisesti puhdas luonto ja metsien rauha.

NALLE – äänestysnumero 4

Iltasatukirjat paremmin esille!

Lasten keittokirjoja enemmän!

Oikeus pitkiin yöuniin kaikille!

nalle, satuvaaliehdokas

Olen 100 cm pitkä vahva Nalle. Olen iltauninen ja nukun paljon, varsinkin talvisin. Iltasatujen lukeminen onkin mukavaa unta odotellessa. Pidän paljon myös leipomisesta, varsinkin hunajaleivät ja – kakut ovat herkkuani. Herkullisia leivontaohjeita löytyy kirjaston keittokirjoista.

Äänestysohjeet

  1. Siirry vuorollasi äänestyskoppiin. Aikuinen saa tulla mukaan, jos
    tarvitset apua.
  2. Pyydä äänestyslipuke virkailijalta.
  3. Kirjoita lipukkeeseen selkeästi ehdokkaan numero, jota haluat
    äänestää.
  4. Taita äänestyslipuke ja tuo se kirjaston tiskille.
  5. Virkailija leimaa lipun ja pudotat sen itse vaaliuurnaan.
  6. Valmista!

Äänestäminen omassa luokassa

Jos äänestäminen kirjastossa ryhmän kanssa ei ole mahdollista, äänestyksen voi
järjestää omassa luokassa. Etä-äänestyksen voi toteuttaa jo ennen varsinaista
äänestyspäivää. Etä-äänestykseen tarvittavat materiaalit voit hakea kirjastosta,
kirjastoautosta tai tulostaa ne kirjaston nettisivuilta.

Kannustamme järjestämään äänestyksen myös luokassa oikeita vaaleja
jäljitellen äänestyskopin, äänestyslippujen leimaamisen ja uurnaan
palauttamisen kera. Vaalit voi myös järjestää parhaaksi katsomallaan tavalla.
Täytetyt etä-äänestyslipukkeet palautetaan suljetussa kirjekuoressa kirjastoon
viimeistään 20.11. tai kirjastoautoon viimeistään 28.11.

Kaikki mukaan äänestämään!