Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

After Work: Elsa-Helena Topin ikoninäyttelyn avajaiset

28.10.2022 klo 17.3019.00

Marraskuuksi kulttuurikeskukselle avautuu edesmenneen ikonimaalari Elsa-Helena Topin näyttely. Avajaisia juhlitaan After Workien merkeissä perjantaina 28.10. klo 17.30 alkaen, tervetuloa!

Puhumassa isä Tuukka Rantanen sekä rovasti Jouni Heikkinen. Esiintymässä Hanna Similä.

”Elsa-Helena Toppi s. Similä kuului Oulunseudun ikonimaalareiden ryhmään, jonka opettajana oli japanilaissyntyinen Petros Sasaki. Sasaki vaikutti ratkaisevasti perinteistä temperatekniikkaa käyttävän ikonimaalauksen elpymiseen Suomessa, myös Oulussa. Sasakin opetustyötä jatkoi ikonimaalari Raija Savolainen, joka maalasi kymmeniä ikoneita mm. Muhoksen tsasounaan, joka valitettavasti jouduttiin purkamaan pahaksi kehittyneiden kosteusvaurioiden vuoksi.

Näiden tasokkaiden opettajien ryhmässä Elsa-Helena sai rikastuttaa elämäänsä taiteen saralla. Nyt hän saa ilahduttaa myös meitä, kun pääsemme tutustumaan hänen maalaamiinsa ikoneihin Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa 29.10.- 24.11. Ikonien perimmäisenä tarkoituksena on olla rukouksen apuna, antaa ajatusten ja tunteiden tykityksessä tasapainoa ja rauhaa. Ikoneista sanotaan, että ne ovat ikkuna taivaaseen.”

– Marja-Kaisa Heikkinen

Tiedot

Päivämäärä:
28.10.2022
Aika:
17.30 – 19.00
Tapahtumaluokat:
, , ,

Järjestäjä

Muhoksen kulttuuripalvelut

Tapahtumapaikka

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus
Muhostie 2
Muhos, 91500 Suomi
+ Google Map