Ladataan Tapahtumat

Duo Rhosia: Sisäinen matka

21.7.2024 klo 15.0016.15

Sisäinen matka:
Kamarikonsertti Muhoksella sunnuntaina 21.7.2024
klo 15:00 Koivu ja Tähti -salissa

Tervetuloa nauttimaan kamarimusiikista sunnuntaina 21. heinäkuuta 2024 klo 15:00 Koivu ja Tähti -kulttuurikeskukseen, osoitteessa Muhostie 2, 91500 Muhos.

Esiintymässä on Duo Rhosia, johon kuuluvat alttoviulisti Matti Lindholm ja pianisti Alina Sorjonen.

Säinen matka – Winterreise -konsertissa Duo Rhosia vie meidät kuvitteelliselle matkalle Franz Schubertin korvia sekä mieltä hivelevin sävelin. Winterreise -laulusarja on alunperin tenorille ja pianolle sävelletty kokonaisuus, jossa pettynyt (/petetty) nuorukainen lähtee rakastettunsa talosta vaellukselle kohti erämaita. Schubertin vivahteikas varhaisromanttinen sävelkieli sitoo liedeissä laulujen tekstit vahvasti myös musiikin sanattomaan ilmaisuun, ja tässä konsertissa kuultava sanaton versio on näin ollen tulkittavissa sisäiseksi kokemukseksi tai eräänlaiseksi elämän metaforaksi jota kuunnellessaan kuulija pääsee syventymään omiin sisäisiin mielikuviinsa.

Duo Rhosia

sai alkunsa syksyllä 2020, kun Matti Lindholm (alttoviulu) ja Alina Sorjonen (piano) valmistivat korona-apurahan turvin kaksi resitaaliohjelmaa konserteissa esitettäväksi. Muusikot olivat jo sitä ennen soittaneet yhdessä eri kamarimusiikkikokoonpanoissa josta idea duosta sai alkunsa. Duo Rhosia h a r j o i t t e l i e n s i t ö i k s e e n ohjelmistoonsa Sostakovitsin, Brahmsin ja Rachmaninovin sonaatit sekä näiden musiikillisten järkäleitten seuraksi usean pienemmän sävellyksen. Myöhemmin ohjelmistoa on hiljalleen laajennettu, tuoreimpana teoksena Schubertin laulusarja Winterreise.

Matti Lindholm on kysytty muusikko sekä viulun-/alttoviulunsoiton opettaja. Hänellä on laajaa kokemusta useista eri kamarimusiikkikokoonpanoista, orkestereista ja yhtyeistä, mm: Synkronis-kvartetti, Hyvinkään orkesteri, Mikkelin kaupunginorkesteri, Ensemble Sense, Triosis+, Sinfonietta Lentua, Jakobstads sinfonietta, Kamariorkesteri La Tempesta. Lindholm toimii myös aktiivisesti studiomuusikkona eri yhteyksissä. Hän on soittanut ja levyttänyt lukuisten nimekkäiden artistien kanssa, kuten: Kaija Koo, Anna Puu, Diandra, Pyhimys, Suvi Teräsniska, Lauri Tähkä ja Happoradio. Lindholm valmistui alttoviulistiksi Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta 2004. Opettajinaan hänellä on ollut Anna Kreetta Gribajcevic, Ulla Soinne ja Sari Aalto. Lisäksi hän on osallistunut useille mestarikursseille opettajina mm. Miguel da Silva (Ysaÿekvartetti), Antonello Farulli (Scuola Musica Fiesole), Géza Németh (Bartók-kvartetti),  Teemu Kupiainen ja Atso Lehto, sekä kamarimusiikkikurseille: Marko Ylösen, Gryphontrion ja Bartók-kvartetin johdolla. Viulun soittamisen Lindholm aloitti kuusivuotiaana Tukholman kunnallisessa musiikkikoulussa. Tukholman Södra Latinin musiikkilukiossa ollessaan hän otti pääsoittimekseen alttoviulun. Matti Lindholm soittaa 1800-luvun alun, mahdollisesti Jo. B. Cerutin Cremonassa rakentamaa alttoviulua.

Alina Sorjonen on pianisti, kamarimuusikko, pianonsoitonopettaja, sekä apulaisintendentti perustamassaan Helsinki Metropolitan Orchestrassa. Hän on tehnyt muusikon ja musiikkipedagogin ammattiopintoja Suomessa Metropolia AMK:ssa ja Sibelius-Akatemiassa, Itävallassa Grazin taideyliopistossa, sekä Tallinnan musiikkiakatemiassa Virossa. Alina on valmistunut musiikin maisteriksi Tallinnan musiikkiakatemiasta vuonna 2017, opettajanaan Sten Lassmann. Muita häneen suuresti vaikuttaneita opettajia ovat olleet mm. Valeria Resjan, Annamária Bodoky-Krause, sekä Evgeny Gashkov. Vapaa-aikanaan Alina tykkää luonnossa liikkumisesta, pyöräilystä sekä valokuvaamisesta. Vuonna 2023 Alina on valmistunut myös Aalto yliopiston Executive Education koulutuksesta asiakaskokemuksen kehittäjäksi ja ollut kiinnostunut opetustyön lisäksi ihmisläheisestä työstä yritysmaailmassa, sekä kestävän kehityksen eteenpäin viemisestä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Alinaa inspiroi musiikin monipuolinen yhteys ihmismieleen.

Tervetuloa Koivu ja Tähti -kulttuurikeskukseen!

Tiedot

Päivämäärä:
21.7.2024
Aika:
15.00 – 16.15
Pääsylippu
10 € - 15 €
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia
, , , , , ,

Järjestäjä

Muhoksen kulttuuripalvelut
Phone
044 4970 482
Email
janna.makela@muhos.fi

Tapahtumapaikka

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus
Muhostie 2
Muhos, 91500 Suomi
+ Google Map