Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Geopark-viikko

6.6.202211.6.2022

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Rokua Geoparkissa vietetään Geopark-viikkoa, jonka aikana voit tutustua opastetusti tai omatoimisesti geoparkimme upeimpiin luonto- ja kulttuurikohteisiin sekä palveluihin! Tarjolla on muun muassa lähiruokaelämyksiä, opastettuja näyttelykierroksia ja retkiä, avoimia ovia sekä kansallispuistojuhla! Tervetuloa mukaan!

Voit seurata Geopark-viikkomme hulinoita myös sosiaalisen median kanavissamme:
Facebook: Rokua UNESCO Global Geopark
Instagram: @rokuageopark

Tapahtuma Facebookissa

OHJELMA

Maanantai 6.6.

Vietä touhukas päivä lähiruokaa nauttien sekä Oulujoen luontoon maasta, puusta ja vedeltä käsin tutustuen!

Koe ainutlaatuinen elämysretki Oulujoella!
Kuljetus vesiteitse Muhoksen venesatamasta Hartikan Kartanoon, jossa on mahdollisuus tutustua opastetulla luontopolkukierroksella Oulujoen historiaan ja luonnon erityispiirteisiin. Luontopolulla oppaana toimii Marjikko -yrittäjä Anna Sarakontu (www.marjikko.fi).

Tunnelmallisessa Pihkakodassa tarjoillaan paikallisista raaka-aineista valmistettu 3 ruokalajin herkullinen kotamenu yhteistyössä Koillis-Suomen aikuiskoulutuksen luonto- ja eräopasopiskelijoiden kanssa. Kotakahvila avoinna klo 11-19.

1. ryhmä klo 11-13 & 2. ryhmä klo 17-19.
Retken hinta on 25€/hlö. Retkipaikkoja on rajoitetusti 10 paikkaa/ryhmä. Ennakkoilmoittautuminen 1.6. mennessä info@hartikankartano.fi

Paikalle on mahdollista saapua myös omatoimisesti vesi- tai maateitse.

Hartikan Kartano
Väliojantie 110, Muhos
www.hartikankartano.fi

Menoa ja meininkiä Montassa!
Montta Active Campingin
 leirintäalueella mahdollisuus kiipeillä Isolla Rimpuiluradalla klo 12–14 alennushintaan 5€/hlö. Yläköysiradat ovat puihin 1–6 metrin korkeuteen haasteellisista tehtävistä rakennettuja yksilöharjoiteratoja. Näillä radoilla voit haastaa itsesi kokeilemaan turvallisesti omia rajojasi.

Voit myös vuokrata kajakin tai SUP-laudan, piipahtaa luontoretkellä Lemmenpolulla tai pelata livevirtuaalipeliä Action Track -sovelluksessa, jossa sinä olet pelinappula ja liikkumalla oikeassa maastossa ”pelilaudalla” suoritat tehtäviä.

Montta Active Camping
Kieksintie 209, Muhos
www.montta-activecamping.fi

Tiistai 7.6.

Lähde Aikamatkalle Oulujokilaakson uumeniin ja tutustu Liimanninkosken perinnemaisemaan.

Opastettu Aikamatka-näyttelykierros Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa klo 10-11.
Aikamatka –näyttelyt kertovat Oulujärven pohjoisosien, Rokuan ja Oulujokilaakson muodostaman Rokua Geopark alueen maiseman syntytarinan aina kallioperän ensimmäisistä kehitysvaiheista harjun syntyyn ja jääkauden jälkeiseen ihmisasutuksen leviämiseen seudulle. Tule tutustumaan Rokua Geoparkin kallioperän kehitysvaiheisiin sekä kivikautiseen asutukseen.

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus
Muhostie 2, Muhos

Opastettu retki Liimanninkosken lehtojensuojelualueella klo 13-15.
Liimanninkoskella pääset tutustumaan syvällä uomassaan virtaavan Muhosjokeen ja sen monimuotoiseen luontoon. Alueen perinnemaisema sekä mutkainen jokiuoma vapaana kuohuvine koskineen muodostavat mielenkiintoisen kulttuuri- ja luontokokonaisuuden.

Pysäköintialue: Suokyläntie 633, Muhos

Retken jälkeen Los Coyotes Ranchilla kahvitarjoilu ja avoimet ovet. Tässä villin lännen miljöössä voit kokeilla esimerkiksi kullanhuuhdontaa, lasson heittoa ja hevosenkengänheittoa.

Los Coyotes Ranch
Suokyläntie 749, Muhos
www.loscoyotes.fi

Keskiviikko 8.6.

Vaalassa ja Manamansalossa tutustutaan Oulujärven alueen maiseman syntyyn ja kulttuurihistoriaan.

Lähde Aikamatkalle Oulujärven historiaan Vaalan kirjastossa klo 10-11.
Opastettu näyttelykierros! Aikamatka –näyttelyt kertovat Oulujärven pohjoisosien, Rokuan ja Oulujokilaakson muodostaman Rokua Geopark alueen maiseman syntytarinan aina kallioperän ensimmäisistä kehitysvaiheista harjun syntyyn ja jääkauden jälkeiseen ihmisasutuksen leviämiseen seudulle. Tule tutustumaan Rokua Geoparkin kallioperän kehitysvaiheisiin sekä kivikautiseen asutukseen.

Vaalan kirjasto
Niskantie 8, Vaala

Opastettu retki Peurapolulla Manamansalossa klo 13-15
Peurapolulla tutustutaan Manamansalon historiaan sekä kivikauden aikaiseen asutukseen. Polun varrella on esimerkiksi peuranpyyntikylä, ja päätepisteenä muistomerkkikirkko. Retken aikana teemme visiitin myös Kilonniemen gneissikalliolle, joka on paljastuma Euroopan Unionin vanhimmasta kallioperäalueesta 2700 – 2600 vuoden takaa.

Retkelle lähdetään Manamansalon Portilta, jossa retken päätteeksi myös kahvitarjoilu.

Manamansalon Portti
Manamansalontie 3187, Manamansalo
www.manamansalonportti.fi

TORSTAI 9.6.

AVOIMIEN OVIEN PÄIVÄ VAALAN, UTAJÄRVEN JA MUHOKSEN KULTTUURIKOHTEISSA!

Lamminahon tila avoinna klo 12–15
Lamminahon tilan rakennusryhmä on poikkeuksellisen hyvin säilynyt esimerkki Oulujokivarren vanhasta talonpoikaiskulttuurista ja rakennusperinteestä.
Lamminahontie 231, 91700 Vaala.

Kankarin Taidehuvilalla avoimet ovet klo 12–17
Tule tutustumaan kesäkuussa avautuvaan taidenäyttelyyn, jossa esillä Ben Allal Ayadin, Kuutti Lavosen ja Teijo Määttäsen taidetta. Pihagalleriassa esillä käsin solmittuja BerberArt -mattoja sekä Paola Suhosen suunnittelemaa Ivana Helsinki -mallistoa. Kankarintie 99, 91730 Kankari (Vaala).

Säräisniemen kotiseutumuseo avoinna klo 14–16
Säräisniemen kotiseutumuseo on ainoa koko Vaalan kunnan paikallisperinnettä esittelevä kotiseutumuseo. Säräisniementie 345, 91760 Säräisniemi.

Säräisniemen kirkko avoinna klo 14–16
Säräisniemen kirkko on vuonna 1781 valmistunut ristikirkko. Ylikyläntie 15 , 91760 Säräisniemi.

Utajärven kotiseutumuseo avoinna klo 12–15
Vanhassa jyvämakasiinissa toimiva kotiseutumuseo esittelee paikallisissa kotitalouksissa pääasiassa ennen sotia käytettyjä tavanomaisia talonpoikaisesineitä. Kirkkotie 5, 91600 Utajärvi.

Utajärven kirkko avoinna klo 10–15
Utajärven upea puukirkko vuodelta 1762 on hirsirakenteinen ns. pohjalainen tukipilarikirkko, jollaisia on säilynyt vain 12 kappaletta. Kirkkotie 5 , 91600 Utajärvi.

Muhoksen kotiseutumuseo avoinna klo 10–16
Vanha lainajyvämakasiini seisoo jykevänä Muhoksen Tikkalanmäellä. Museossa esitellään laajasti alueen museoesineitä ja muistiinmerkittyä kansantietoutta. Muhostie 17, 91500 Muhos.

Muhoksen kirkko avoinna klo 10-16
Muhoksen kirkko on Suomen vanhin ympärivuotisessa käytössä oleva puukirkko vuodelta 1634. Kirkkotie 3, 91500 Muhos.

Perjantai 10.6.

Tutustu Utajärven kirkonkylän kulttuurisiin ja historiallisiin kohteisiin.

Lähde Aikamatkalle Rokuan harjualueen syntyajoille Utajärven Torimakasiinilla klo 10-11.
Opastettu näyttelykierros! Aikamatka –näyttelyt kertovat Oulujärven pohjoisosien, Rokuan ja Oulujokilaakson muodostaman Rokua Geopark alueen maiseman syntytarinan aina kallioperän ensimmäisistä kehitysvaiheista harjun syntyyn ja jääkauden jälkeiseen ihmisasutuksen leviämiseen seudulle. Tule tutustumaan Rokua Geoparkin kallioperän kehitysvaiheisiin sekä kivikautiseen asutukseen. Vanhatie 48, Utajärvi

Utajärven Kivipuiston esittely klo 13–14.
Utajärven kivipuistossa pääset aikamatkalle Suomen kallioperän kehitykseen. Puiston läpi kulkee polku, jonka varrella on yli 50 näytelohkaretta. Kivipuiston kierroksen jälkeen kahvitarjoilu Utajäven Omaleipurilla. Koulutie 5, Utajärvi

Utajärven Omaleipuri
Koulutie 5, Utajärvi
www.omaleipuri.fi

Lauantai 11.6.

Kesäjuhla Rokuan kansallispuistossa klo 12-15

Juhlistetaan uusien reittien valmistumista ja laajentunutta Rokuan kansallispuistoa!
Kesäjuhla Rokuan kansallispuistossa järjestetään klo 12–15. Ohjelmassa on muun muassa opastettuja retkiä, elävää musiikkia sekä Attesonin kanoottien ja SUP-lautojen ja Rokua Outdoorsin läskipyörien testausta. Tarjolla on myös kahvia, pullaa ja makkaraa.

Kesäjuhla sopii koko perheelle ja se järjestetään Lianjärven taukopaikan ympäristössä. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Auton voit jättää Rokua Health & Spa Hotellin parkkipaikalle, josta on noin kilometrin kävelymatka Lianjärven taukopaikalle.

Tapahtuma myös Facebookissa.

Haluatko yöpyä Rokualla? Hyödynnä Rokua Health & Spa Hotellin tarjous! Majoitus Rokuan kesäjuhlan viikonlopulle -15%, koodilla KANSALLISPUISTO. Tarjous voimassa 5.6.2022 asti, varaus tehtävä ajalle 10.-12.6.2022. Varaus tehdään verkkokaupassa koodilla KANSALLISPUISTO, ei koske uusia varauksia eikä voi yhdistää muihin tarjouksiin.

Atteson Fishing
Rokua ja Oulujärvi
www.atteson.fi

Rokua Outdoors
Rokuanhovintie 2, Rokua
www.rokuaoutdoors.com

Rokua Health & Spa Hotel
Kuntoraitti 2, Rokua
www.rokua.com

Järjestäjä

Rokua Geopark
View Järjestäjä Website