Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Iikkamatti Hauru – Alluvion

27.11.2020 klo 16.0031.12.2020 klo 16.00

Mediataiteilija Iikkamatti Haurun näyttely ‘Alluvion’ koostuu teoksista, joissa yhdistyy digitaalinen teknologia; algoritmit, 3D-mallinnus ja animaatio, sekä perinteiset tekniikat, kuten piirtäminen. Näyttelyissä olevissa videoissa, printeissä sekä piirroksissa matkataan abstrakteihin, meditatiivisiin maisemiin, joissa rajat luonnollisen ja teknologisen/keinotekoisen välillä hämärtyvät. 

Teoksissa yhdistyvät koneen ja algoritmin jäykkä logiikka ja sekä luonnon organismien kaoottinen ja villi luonne.  Näyttelyn tärkeimpänä inspiraationlähteenä ovat luonnossa esiintyvien organismien ja niiden verkostojen muodostama kompleksisuus. Tavoitteena on ollut luoda luonnon prosesseja mukailevia visuaalisia systeemejä, joissa yhdistyvät rihmastomainen itseorganisoituminen sekä radikaalista muutoskyvystä muodostuva ennakoimattomuus.Teosten pyrkimyksenä on ilmaista luonnon geometristen rakenteiden sekä tietoisuuden ykseyttä ja äärettömyyttä.

Iikkamatti Hauru on alunperin muhoslainen 23-vuotias mediataiteilija. Hän vietti  lapsuutensa ja nuoruutensa Laitasaaressa Oulujoen rannalla. Luonnon vaikutus Haurun taiteeseen on ilmeinen. Hauru oli jo varhaisesta lapsuudesta lähtien kiinnostunut biologiasta, evoluutiosta, mytologioista sekä universumin rakenteista. Myöhemmällä iällä, mediataideopiskelujen alkaessa tietokoneesta tuli Haurulle tärkein väline taiteen tekemisessä. Häntä alkoi kiinnostaa kysymys: onko tietokoneen avulla mahdollista ilmaista jotain orgaanista ja ikivanhaa? Voivatko luonnon voimat päästä valloilleen myös digitaalisessa muodossa? Näiden kysymysten innoittamana syntyy omintakeista mediataidetta, jossa liikkuvan kuvan ja rytmin hallinta saa katsojassa aikaan syvältä vaikuttavan kehollisen kokemuksen.

Hauru opiskeli kuvataidetta Ringling College of Art and Designissa, Floridassa, jossa hän erikoistui uuden median taiteeseen. Haurun taidepraktiikassa yhdistyvät 3D-animaatio ja mallinnus, äänisuunnittelu ja musiikin sävellys, sekä valokuvaus ja piirustus. Digitaalisen abstraktion kautta hän tutkii näennäisten vastakohtien, kuten luonnollisen vs. keinotekoisen, sekä pyhän vs. maallisen mahdollisia yhtymäkohtia. 

Haurun töitä on ollut näytteillä muun muassa seuraavissa näyttelyissä sekä festivaaleilla: CURRENTS New Media Art Festival, Santa Fe, New Mexico; Macon Film Festival, Macon, Georgia; Cosmix Fulldome Festival, Bradenton, Florida; Art Center Sarasota, Sarasota, Florida.

 

Näyttely Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen näyttelytilassa
31.12. saakka.

Aukioloajat:
ma-ke 11-19
to 11-16
pe 11-19
la 11-14

Tiedot

Alkaa
27.11.2020 klo 16.00
Loppuu
31.12.2020 klo 16.00
Tapahtumaluokat:
, ,

Järjestäjä

Muhoksen kulttuuripalvelut
Phone
044 4970 482
Email
janna.makela@muhos.fi

Tapahtumapaikka

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus
Muhostie 2
Muhos, 91500 Suomi
+ Google Map