Ladataan Tapahtumat

Kirkkosaaren Ympäristötaidetyöpaja

7.6.2024 klo 13.0015.00

Ympäristötaidetyöpaja 7.6.2024 Kirkkosaaressa klo 13-15.

Muhoksen kunnan ja Rokua Geoparkin yhteisen Löytöretki taiteeseen -kehittämishankkeen tuloksena Muhoksen Kirkkosaareen nousee ympäristötaideteos. Taideteoksen toteuttajana on Pohjoisesta Oopperakomppaniastakin tuttu taiteilija Mari Kämäräinen.
Kämäräisen taidetta on Muhoksella nähty muun muassa Lemmenpolun valot -tapahtumassa kahtena vuonna.

7.6. työpajassa mm. kootaan materiaalia teoksen tarinalliseen osuuteen joka sisältää historiatietoa ja juttuja Kirkkosaaresta.

Haluatko kuulla millainen ympäristötaideteos Kirkkosaareen on muotoutumassa? Kiinnostaisiko olla mukana vaikuttamassa teoksen sisältöön tai väreihin?

Onko sinulla Kirkkosaareen liittyviä muistoja ja tarinoita, joita haluaisit jakaa kävelyllä muiden Muhoksen historiasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneiden kanssa?
Kiinnostaako muuten vain tulla mukaan kuulemaan juttuja ja viettämään yhdessä aikaa luonnossa?
Tuleva teos on moniosainen, se muodostuu eräänlaisista suunnistusrasteista.
Jokaiseen rastiin liittyy teos ja tarina jonka voi kuunnella tai lukea omalta laitteelta samalla kun katselee teoksen maisemaan sijoittuvaa osaa paikan päällä.
Lisäksi luodaan älypuhelinten avulla teoksen värikarttaa etsimällä luonnosta värisävyjä joita käytetään lopullisessa teoksessa!
Työpajassa esitellään teoksen sijaintipaikat ja materiaalit, jutellaan paikan historiasta ja tulevaisuudesta, luonnosta ja merkityksestä paikallisille.
Keskustelu taltioidaan ja se on osa tausta-aineistoa jota taiteilija käyttää teoksen tarinan kirjoittamisessa.

Maasto on helppokulkuista pururadan pohjaa, reitillä on jonkin verran ylä- ja alamäkiä. Liikumme leppoisasti ja kiireettä, pysähdellen! 

Ilmoita osallistumisestasi Mari Kämäräiselle mari.elisabet@gmail.com 4.6. mennessä, saat vastauspostissa tiedon kokoontumispaikasta ja mahdollisia muita lisätietoja ennen työpajaa.

Työpaja on osa myös Muhoksen Musiikkipäivien ohjelmaa! Työpajan jälkeen iltaohjelmassa on Kirkkokonsertti ja näyttelynavajaiset Kulttuurikeskuksella, sekä Pohjoisen Oopperakomppanian Liederkreis-Oulujärvi -esitys Koivu & Tähti -salissa.

Tiedot

Päivämäärä:
7.6.2024
Aika:
13.00 – 15.00
Tapahtumaluokat:
, ,

Järjestäjät

Muhoksen kulttuuripalvelut
Muhoksen kunta
Rokua Geopark

Tapahtumapaikka

Kirkkosaari, Muhos