Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lukuviikko

17.4.202323.4.2023

Lukuviikkoa vietetään ympäri Suomea 17.–23.4. Lukuviikko tarjoaa näkökulmia kirjallisuuteen ja lukemiseen ja innostaa kaikenikäiset kirjojen pariin. Lukuviikko on yksi Suomen pitkäikäisimmistä lukutaitokampanjoista. Lukuviikon järjestää Lukukeskus.

Muhoksen kirjasto kutsuu mukaan viettämään lukuviikkoa! Lukuviikon avaa maanantaina yhteinen lukutempaus torilla. Tiistaina on tarjolla mahtava koulutusmahdollisuus kaikille lukutaidosta ja lukemisen edistämisestä kiinnostuneille, kun Lukukeskus järjestää kaikille avoimen Lukutaidon kuntafoorumin. Katso alta tarkemmat tiedot lukutempauksesta ja Lukutaidon kuntafoorumista.

Lisäksi kirjastolla voi viikon aikana tehdä aikakauslehti- ja tussirunoutta ja tutustua Lukuviikon kirjanäyttelyihin. Lisää vinkkejä Lukuviikon viettoon löytyy osoitteesta lukuviikko.fi sekä Lukukekuksen somekanavilta.

 

Lukutempaus torilla 

ma 17.4. klo 9–10

Yhteinen lukutempaus torilla avaa lukuviikon Muhoksella. Koululaiset kokoontuvat torille maanantaiaamuna yhdeksän ja kymmenen välillä lukemaan kirjoja. Lukutempauksella halutaan muistuttaa lukemisen tärkeydestä ja ilosta ja tehdä lukemista näkyväksi.

Myös muut kuntalaiset ovat tervetulleita yhteiseen lukuhetkeen. Ota kirja matkaan ja tule kanssamme lukemaan ja levittämään lukuintoa! Mukaan voi tulla missä vaiheessa vain ja lukea vaikka 5 minuuttia tai koko tunnin.

Lukutempaus on osa Lukupoluilla-hanketta, joka on viiden kunnan Lukeva kunta -verkostohanke. Mukana verkostossa ovat Muhoksen lisäksi Tyrnävä, Liminka, Hailuoto ja Lumijoki. Yhteisiä lukuhetkiä järjestetään samaan aikaan myös muissa verkoston kunnissa.

 

Lukutaidon kuntafoorumi 2023

ti 18.4. klo 8.30–16.00

Miten lukutaidon ja oppimistulosten heikkeneminen tulisi ottaa huomioon kunnissa? Tähän kysymykseen pureutuu Lukutaidon kuntafoorumi 2023. Lukutaito on yhteinen asia ja koulutuksesta kunnat voivat löytää keinoja toteuttaa vuoteen 2030 tähtäävän Kansallisen lukutaitostrategian asettamia tavoitteita.

Tilaisuuden puheenvuoroissa jaetaan tietoa ja vinkkejä lukutaitotyöhön niin isoissa kuin pienemmissä kunnissa. Seminaari on suunnattu kuntaorganisaatioiden henkilöstölle ja luottamushenkilöille sekä kaikille kuntien lukutaitotyöstä kiinnostuneille.

Seminaaria voi seurata suorana lähetyksenä verkossa Kirjastokaistalla (kirjastokaista.fi). Seminaariin ei tarvitse ilmoittautua. Katso tapahtuman tarkempi ohjelma Lukuliikkeen sivulta: www.lukuliike.fi/kuntafoorumi

Seminaarin puheenvuorot julkaistaan myöhemmin tallenteina Kirjastokaistalla, mikäli puhujat ovat antaneet luvan tallentamiselle. Kannattaa siis tutustua päivän tarjontaan, vaikka suora lähetys ei omaan aikatauluun sopisikaan.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Opetushallitus, Lukukeskus, Lastenkirjainstituutti, Äidinkielen opettajain liitto sekä Seinäjoen erityistehtävä.

Tiedot

Alkaa
17.4.2023
Loppuu
23.4.2023
Tapahtumaluokka:
Kotisivu
lukuviikko.fi

Järjestäjä

Muhoksen kirjasto