Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ville Lehvonen – Karjalan ruusut

29.1.2021 klo 11.0025.2.2021 klo 19.00

Helmikuun näyttelynä Koivun ja Tähden näyttelytilassa nähdään valokuvaaja Ville Lehvosen Karjalan ruusut näyttely.
Näyttely on toteutettu yhteistyössä Pohjoisen valokuvakeskuksen kanssa.
Näyttelyn avajaisia juhlitaan perjantaina 29.1. klo 17 alkaen virtuaalisesti.
Osallistumaan pääset Avajaisten tapahtuman kautta kunnan tapahtumasivulla sekä
Facebookissa tapahtuman sivuilta.
Ville Lehvonen kertoo näyttelystä näin:
Suomi 100 -juhlavuoden innoittamana palasin juurilleni Rääkkylän saaristoon ja kuvasin yksin asuvien ikäihmisten arkea. Kuvissani on neljä täysin toisistaan poikkeavaa henkilöä: maatilan vanha isäntä, leski, saaren vanhin ja sotaevakko sekä heidän asuinympäristönsä.

Kuvat kertovat asukkaan ja kodin välisestä yhteydestä aidoimmillaan, kuvaajan ohjaamatta asukkaita tai muuttamatta tiloja. Kuvaustilanteet rakentuivat täysin henkilöiden ehdoilla; he itse esittelivät kotiaan, heille rakkaita esineitä ja muita heille tärkeitä paikkoja.

Vaikka eläkeläiset asuvat yksin, näyttely ei ole kertomus yksinäisyydestä. Koti kertoo eletystä elämästä ja arjesta, kodit henkivät karjalaisuutta ja huokuvat lukemattomia muistoja, jotka kaikki tuovat paljon sisältöä ja merkitystä kuvattujen henkilöiden elämään.

Samalla kuvat välittävät olennaisella ja varsin mielenkiintoisella tavalla henkilöiden käsitystä ympäröivästä maailmasta. Nämä henkilöt katselevat koko muuta maailmaa ja ympäristöä omasta kodistaan käsin. Tällöin lähelle voikin olla yllättävän pitkä matka ja maailma rakentuu helpommin käsitettäväksi, konkreettiseksi ja kenties melko selkeästi rajatuksi kokonaisuudeksi. Näille eläkeläisille maailma piirtyy suhteessa Rääkkylän saaristoon, heille maailma on siinä: kodin tutuissa esineissä, muistoissa, tutussa ympäristössä ja lähiluonnossa. Juuri tämän kuvat pyrkivät tuomaan esiin; miten maailma ei välttämättä olekaan kaukana tuolla, vaan aivan lähellä, omissa tutuissa uomissaan, josta käsin on turvallista katsella ja pohdiskella muun maailman menoa.
Henkilökohtaisesti minulle on erittäin tärkeää saada vietyä valokuvataiteen keinoin Rääkkylän saariston asukkaista tarinaa maailmalle sellaisena kuin he ovat sen oppineet näkemään. Omien Karjalaisten juurieni tärkeys ja ikäihmisten kunnioitus ovat osa lapsuuden kasvatustani ja nämä tunteet haluan myös välittää katsojalle. Saariston järvet, luonto, eläimet, ihmiset ja elämä pohjoisen Saimaan sisävesisaarilla toimivat taiteellisen ja luovan työn innoituksen lähteenä.

Karjalan ruusut -näyttely oli osa Suomi 100 -juhlavuotta kunnioittaen Pohjois-Karjalan saariston ikäihmisiä. Näyttely järjestettiin kesällä 2017 Rääkkylä-seuran Paksuniemen Mylly -galleriassa.
Näyttely on esillä 29.1. – 25.2.2021
Ma-ke klo 11-19
To klo 11-16
Pe klo 11-19
La klo 11-14

Ville Lehvonen
www.villelehvonen.com
ville@villelehvonen.com

Tiedot

Alkaa
29.1.2021 klo 11.00
Loppuu
25.2.2021 klo 19.00

Järjestäjä

Muhoksen kulttuuripalvelut
Phone
044 4970 482
Email
janna.makela@muhos.fi

Tapahtumapaikka

Koivu ja Tähti -kulttuurikeskus
Muhostie 2
Muhos, 91500 Suomi
+ Google Map