9.8.2024

Muhos Lifestyle Festival tutkii tuhoa 7.9.

Pohjoisen oopperakomppanian tuottama Muhos Lifestyle Festival MULF on lavastettuun kotiin rakennettu monitaiteellinen esitysgalleria, joka tuo esille yhteiskunnallisia kysymyksiä yksityiskodin miljöössä joskus absurdillakin tavalla. Käsitetaiteellinen kokonaistaideteos on tutkinut aiempina vuosina mm. keskiluokkaista perhe-elämää ja tavallisuutta sekä kodin ja perheen konstruktioita.

Vuoden 2024 festivaalin teemana on TUHO / DEMOLITION. Festivaalilla nähdään kansainvälisiä teoksia burleskista monitaiteellisiin performansseihin. Festivaalin yhteydessä järjestetään myös taiteilijoiden verkostoitumistilaisuus, jossa panelistit pohtivat kokeellisen oopperateatterin monitaiteellisuutta. Yleisölle festivaali starttaa ohjelmallisesta MULF-bussissa, jonka reitti kulkee Oulun Torinrannasta Muhoksen keskustan kautta perille.

Tanskalaisen säveltäjän Emil Vijgenin ja taiwanilaislähtöisen lyömäsoittaja Hsiao-Tung Yuanin Horizontal Living käsittelee sydämen särkymistä puhelimien latureiden ja pistorasioiden äänimaailmassa. Mediataiteilija Fabio Cassano tutkii teoksessaan taas eteläitalialaisten kaupunkilähiöiden kuolinkamppailua. 

Festivaalilla järjestetään kaksi avointa noin puolen tunnin mittaista keskustelupiiriä, joissa avataan islantilaisen performanssitaiteilija Íris Stefanían johdolla keskustelua naisten seksuaalielämään liittyvistä tabuista, häpeästä, nautinnosta ja toiveista. 

Festivaalin ajatuksena on ollut valjastaa arkiset paikat taiteelle, joten esillä on säveltäjä Mari Sainion ja elokuvaaja Sami Mustosen Kurjalanrannantie-traileri vessassa, katutaiteilija Marko Anttilan, sopraano Eeva Hartemaan, huilisti Johanna Karin ja pianisti Laura Heikkilän Lucia di Lammermoorin hulluuskohtaus autotallissa ja kuvataiteilija Anni Arffmanin The ones who shouldn’t rise on land-teos mökötysmökissä. Myös burleskitaiteilija Director’s Kat vierailee talossa.

Takaterassin lavalla kuullaan Joona SarasteenJohann Sebastian Bachin ja Anna-Sofia Anttosen sävellyksiä kuin myös esityksiä tanssija Eeva-Maria Kauniskankaalta ja performanssitaiteilija Mari Kämäräiseltä, joka on ollut kuratoimassa festivaalin ohjelmaa yhdessä festivaalin taiteellisen johtajan Jenni Kinnusen ja korrepetiittori Laura Heikkilän kanssa. Takaterassin iltaohjelmaan kuuluu myös yllätysesiintyjä.

MULF IV järjestetään Tuomaalan taiteilijakodissa Muhoksella lauantaina 7.9.2024 klo 18–23. Ohjelma on esillä festivaalin verkkosivuilla. Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketti.fi:ssä. Festivaali on saanut tukea Taiteen edistämiskeskukselta ja Muhoksen kunnalta.

Lisätietoja:
Jenni Kinnunen
Pohjoinen oopperakomppania
The Northern Opera Company
jenni.kinnunen@nocpok.fi
tel. +358 40 756 7865

Otsikkokuva: Lyömäsoittaja Hsiao-Tung Yuan esityksessä Horizontal Living / Kuva: Emil Vijgen