2.7.2024

Kulttuurikeskus Koivu & Tähden uudistetun näyttelytila Lyyran näyttelyhaku on avoinna

Uudistettuun ja nimen saaneeseen Muhoksen kunnan kulttuurikeskuksen näyttelytila Lyyraan haetaan näytteilleasettajia ajalle 6.9.2024–29.8.2025. Näyttelyajat jaetaan kuukauden jaksoissa, ja näyttelyt pystytetään ja puretaan pääsääntöisesti joka kuukauden viimeisenä perjantaina. Kulttuuritoimi on perinteisesti järjestänyt näyttelynavajaisiin pienimuotoista ohjelmaa. Avajaistapahtumat kulkevat nimellä After Work.

Avara ja saavutettava Lyyra

Muhoksen kunnan kulttuurikeskus Koivu & Tähden korjaus- ja uudistustyöt ovat loppusilauksia vaille valmiit, ja valmiina on myös kulttuurikeskuksen aulan näyttelytila, joka on saanut nimen Lyyra. Lyyra-näyttelytila sijaitsee Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksen aulassa, joka on avara, moderni ja valoisa tila. Uudistuksen myötä tila neutraaleine värimaailmoineen sopii erinomaisesti monenlaisen taiteen näyttämöksi.

”Uudistunut aulatila palvelee kulttuurikeskuksen asiakkaita entistä paremmin. Aulan toimintoja on järjestelty uudelleen ja uuteen Lyyra-näyttelytilaan on saatu lisää luonnonvaloa ja valoisuutta naulakoiden siirron ja vaaleiden seinien avulla. Näyttelytilan suojaksi on saatu tilan ilmettä palveleva lasiseinä omatoimikirjaston aukioloajoiksi”, vt. kulttuurijohtaja Outi Vitikka kuvailee uudistuksen tuloksia. ”Näyttelytilan nimi Lyyra tulee Lyyran tähdistöstä ja näin se mukailee Koivu ja Tähti -teemaa. Myös kreikkalaisen mytologian taiteen, runouden ja musiikin jumala Apollo kantaa kädessään lyyraa.”

Näyttelytila Lyyra sijaitsee Kulttuurikeskus Koivu & Tähden aulassa, jossa aloittaa kesän aikana toimintansa kirjastokahvila ja lounasravintola Greenland Eatery. Lyyran läpi kuljetaan myös Koivu & Tähti -saliin, kulttuurikeskuksen tapahtumatilaan, jonka tekniikkaa uusitaan kuluvan vuoden aikana. Aulan toiminnot houkuttelevat näyttely-yleisöä matalalla kynnyksellä tutustumaan taiteeseen.

Näytteilleasettajaksi Lyyraan

”En malta odottaa, että pääsen rakentamaan näyttelyitä uudistuneisiin aulatiloihin. Uskon, että monenlaiset työt erottuvat täällä edukseen, sillä tila on valoisa, avara ja helposti lähestyttävä. Mielestäni tila on ominaisuuksiltaan täysin verrattavissa esimerkiksi Oulussa toimiviin galleriatiloihin”, intoilee vs. kulttuurituottaja Janna Mäkelä.

Muhoksen kunta kehittää kulttuuripalvelujen kautta jatkuvasti kulttuurikeskuksen näyttelytoimintaa. Viimeisimpiä uudistuksia on näytteilleasettajille maksettava pieni palkkio, jollaista ei kovin useassa kunnallisessa näyttelytilassa tarjota.

”Näyttelyn pystytys- ja purkuavun tarjoamisen lisäksi pyrimme kompensoimaan pienellä summalla taiteilijoille koituvia matka- ja materiaalikuluja”, Mäkelä avaa uudistuksen taustoja. ”Usein taiteilijat joutuvat maksamaan päästäkseen esittelemään töitään gallerioissa. Haluamme tällä käytännöllä madaltaa aloittelevien ja tuntemattomampien taiteilijoiden kynnystä astua alalle.”

Voit hakea näyttelyaikaa lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen janna.makela@muhos.fi aiheella ”Näyttelyhaku.” Mainitsethan hakemuksessa ainakin (taiteilija)nimesi, taidemuotosi ja toiveesi näyttelyn ajankohdasta. Voit liitää mukaan kuvia näyttelyyn tulevista töistä sekä näyttelyn teeman tai nimen, mikäli ne ovat valmiina.

Näyttelyhaku on avoinna Taiteiden yöhön 30.8.2024 saakka.

Lisätietoja:

Janna Mäkelä
Muhoksen kunnan vs. kulttuurituottaja
janna.makela@muhos.fi
0444970482

Outi Vitikka
Muhoksen kunnan vt. kulttuurijohtaja
outi.vitikka@muhos.fi
0444970010

Lyyran www-sivut