3.6.2024

Lentopallon Mestaruusliigan ottelu järjestetään syksyllä Muhoksella

Lentopallon Mestaruusliigan suomenmestaruuden keväällä 2024 voittanut Kuusamon Pölkky saapuu Muhokselle syyskuussa pelaamaan kärkiottelun Puijo Wolleytä vastaan. Ottelun isäntänä toimii Muhoksen kunta, joka järjestää ottelun yhteistyössä paikallisen lentopalloseuran Muhos Volley -96:n kanssa. Oulun seudulla järjestetään harvoin Mestaruusliigan otteluita, joten paikallisilla lentopallon ystävillä onkin nyt erinomainen tilaisuus päästä seuraamaan laatulentopalloa paikan päälle. 

Kuusamon Pallo-Karhujen edustusjoukkue Kuusamon Pölkky on niittänyt menestystä Mestaruusliigassa: Kuusamon Pölkky on kauden 2023-2024 ja myös kolmen edellisen kauden Suomen mestari. Puijo Wolley taas on viime kauden pronssijoukkue ja Suomen Cupin voittaja. Puijo sijoittui pronssille myös kaudella 2022-2023. 

Muhos Volley -96:n puheenjohtaja Jarkko Happo taustoittaa liigaottelun järjestymistä Muhokselle: “Olemme seurana tehneet Kuusamon kanssa yhteistyötä jo jonkin aikaa. Kuusamosta oltiin meihin yhteydessä, että olisimmeko kiinnostuneita järjestämään liigaottelun Muhoksella. Tartuimme oitis tähän tilaisuuteen, joka on luonteva jatkumo yhteistyömme kehittymiselle. Asiat lähtivät rullaamaan vauhdikkaasti, kun saimme Muhoksen kunnan mukaan yhteistyökumppaniksi”. Muhoksella lentopalloharrastajien määrä on ollut jyrkässä nousussa viime vuosina, ja Muhos Volley -96 palkittiinkin edellisvuonna mini-ikäisten pelipassimäärien kasvattamisesta. “Olemme iloisia, että voimme tarjota junioreille mahdollisuuden tulla seuraamaan liigatason peliä omassa kotiluolassamme. Tarjoammekin kaikille alle 18-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn, kun saapuu otteluun minkä tahansa lajin seurapaita päällä”, Happo jatkaa. 

Myös Kuusamon Pallo-Karhujen puheenjohtaja on tyytyväinen yhteistyöhön Muhos Volley –96:n kanssa: ”Muhos Volleyn kanssa on ollut hyvää yhteistyötä ja toivotaan, että katsojia saapuu ottelua seuraamaan tuvan täydeltä.” 

Itsekin lentopallotaustan omaava Muhoksen kunnanjohtaja Kimmo Hinno odottaa syksyn ottelua jo innolla: “On hienoa päästä isännöimään Mestaruusliigan huippuottelua Muhoksella. Vuonna 2016 rakennettu Tähtiareena tarjoaa laadukkaat puitteet ottelun järjestämiselle. Uskon, että ottelu kerää niin Muhokselta kuin koko Oulun alueelta paljon kiinnostuneita paikan päälle peliä seuraamaan.” 

Kuusamon Pölkky–Puijo Wolley -ottelu järjestetään Muhoksen Tähtiareenalla sunnuntaina 29.9.2024 klo 17.00 alkaen. Ottelun liput tulevat myyntiin 10.6.2024. 

Lisätiedot 

Kimmo Hinno
Kunnanjohtaja
Muhoksen kunta
044 497 0001
kimmo.hinno@muhos.fi

Jarkko Happo
Puheenjohtaja
Muhos Volley -96
041 313 7826
jarkko.happo@lh.muhos.fi

Tarmo Ronkainen
Puheenjohtaja 
Kuusamon Pallo-Karhut 
040 540 3950
paka.lentopallo@hotmail.com  

Ylälaidan kuvassa kauden 2023-2024 suomenmestaruusjoukkue Kuusamon Pölkky. Kuva: Jouni Ronkainen.