21.9.2023

Keskustan teollisuusalue on nyt Kirkonkylän yrityspuisto Veturi

Muhoksen keskustan teollisuusaluetta laajennettiin kevään 2023 aikana, ja laajennusosan yritystontit ovat tulossa haettavaksi ajalle 25.9.-30.11.2023.

Keskustan teollisuusalue on Muhoksen kunnan merkittävin yritysalue. Alueen rakentaminen ja kaavoitus on käynnistynyt jo 1970-luvulla. Alueella sijaitsee tällä hetkellä noin 15 yritystä ja ammattiopisto Luovin Muhoksen yksikkö.

Muhoksen kunta järjesti teollisuusalueelle nimikilpailun keväällä 2023. Nimikilpailun voittajaksi valittiin Veturi, jota ehdotti muhoslainen yrittäjä Ville Leinonen. Keskustan teollisuusaluetta kutsutaan siis jatkossa Kirkonkylän yrityspuisto Veturiksi.

Yrityspuisto Veturin laajennusosaan on lisätty 9 reilunkokoista yritystonttia. Tontit ovat kooltaan 2000-13384 m² ja niiden neliöhinta on 4,5-6 euroa/m². Kaavassa on ohjeellinen tonttijako. Tontteja on mahdollista yhdistää tai lohkoa toisella tavalla kuin kaavassa on osoitettu.

Tontit luovutetaan vuokraamalla tai myymällä. Mikäli vuokralainen lunastaa rakennuspaikan kymmenen vuoden kuluessa vuokrasopimuksen tekemisestä, hyväksytään 80 % maksetuista vuokrista kauppahinnan osasuoritukseksi.

“Kartoitimme vuoden 2022 aikana yritysten tontti- ja toimitilatarpeita. Tarpeita ilmeni runsaasti. Huomasimme nopeasti, että Muhoksella on takamatkaa yritystonttitarjonnassa. On hienoa, että Kirkonkylän yrityspuisto Veturin uudet tontit saatiin nopeasti tarjolle. Jos kaikki tonteista kiinnostuneet yrittäjät tekevät nyt tonttivarauksen, olemme pian siinä pisteessä, että tarvitsemme uusia yritystontteja Muhokselle”, toteaa elinkeinopäällikkö Asseri Pitkälä.

Lisätietoa Muhoksen yritystonteista löytyy päivitetyltä nettisivulta muhos.fi/yritystontit/.

Lisätiedot

Asseri Pitkälä
Elinkeinopäällikkö
044 4970 006
asseri.pitkala@muhos.fi

Ulla-Maija Karjalainen
Vs. maankäyttöinsinööri
044 4970 301
ulla-maija.karjalainen@muhos.fi