27.9.2023

Kunnanjohtajan muotokuvan tekijäksi valittu taiteilija Annu Kapulainen

Muhoksen kunta etsi elo-syyskuussa 2023 avoimella haulla ammattikuvataiteilijaa toteuttamaan Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtajan tehtäviin siirtyneestä kunnanjohtaja Jussi Rämetistä muotokuvan. Muotokuvan tekijäksi on valittu helsinkiläinen taidemaalari Annu Kapulainen.

Taiteilijahaku tehtiin portfoliohakuna. Hakemuksia tuli yhteensä 57, joista yksi saapui myöhässä. Kunnan valintatyöryhmä, johon kuului myös ulkopuolisia taiteen ammattilaisia, valikoi hakemuksista kolmen kärjen; taiteilijat Anna-Liisa Kankaanmäki, Annu Kapulainen sekä Raimo Törhönen. Jussi Rämetille jätettiin mahdollisuus tehdä valinta muotokuvan toteuttajasta fiinaalikolmikosta. Jussi Rämet ehdotti taiteilijaksi valittavan Annu Kapulaisen. Valintatyöryhmä esitti Jussi Rämetin ehdottamaa valintaa Muhoksen kunnanhallitukselle, joka teki lopullisen päätöksen asiasta tiistaina 26.9.2023.

“Olemme erittäin tyytyväisiä, että taiteilijahaku kiinnosti ja saimme näin runsaslukuisesti hakemuksia. Kulttuurin ja taiteen tukeminen on Muhoksen kunnalle tärkeää, ja onkin suuri ilo että pystymme jatkamaan kunnanjohtajien muotokuvaperinnettä”, toteaa vs. kulttuurijohtaja Outi Vitikka.

Annu Kapulainen on helsinkiläinen taidemaalari, jonka päätekniikkana on öljyvärimaalaus. Kapulainen on hyödyntänyt klassista taidekoulutustaan erityisesti muotokuvissa, joita hän on tehnyt 1990-luvun lopusta lähtien – sekä virallisina tilausmuotokuvina että yksityismuotokuvina. Kapulainen on valmistunut vuonna 2023 taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Lisäksi hänellä on kuvataiteen maisterin tutkinto vuodelta 2003 Moskovan Akateemisen Surikov-taideinstituutin maalauksen laitokselta. Kapulaisella on ollut yksityisnäyttelyitä muun muassa Helsingissä, Pariisissa ja Pietarissa.

Muotokuva tulee esille Muhoksen kunnantalolle, josta löytyvät myös kolmen aiemman kunnanjohtajan muotokuvat.

Lisätiedot

Outi Vitikka
Vs. kulttuurijohtaja
044 4970 010
outi.vitikka@muhos.fi

Annu Kapulainen
Taidemaalari
040 511 2011
annu.kapulainen@gmail.com