5.2.2024

Muhoksella kunnioitetaan edesmenneen Sentenced-kitaristin elämää kirjanjulkaisu- ja musiikkitapahtumalla

Melankolian mestari — Miika Tenkula -kirjan julkaisutapahtuma kerää yhteen Sentenced-yhtyeen fanit Muhokselle maaliskuussa. Nefertiti Malatyn kirjoittama ja LIKEn kustantama teos kertoo muhoslaisen Sentenced-yhtyeen kitaravirtuoosin koskettavan elämäntarinan. Kirjanjulkaisutapahtuman yhteydessä Muhoksella järjestetään Sentencediin ja Miika Tenkulaan liittyviä keikkoja sekä muistelu- ja keskustelutilaisuuksia.

Kaksipäiväinen kirjanjulkaisu- ja musiikkitapahtuma järjestetään Muhoksella 15.-16.3.2024. Perjantain 15.3. ohjelmistoon kuuluu muistokävely, jossa kuljetaan Tenkulalle merkittävien paikkojen läpi Muhoksella, vieraillaan muun muassa Sentencedin omalla tähdellä Muhoksen Walk of Famella ja Miika Tenkulan haudalla. Kirjailija Nefertiti Malaty saapuu Muhokselle ravintola Pub Puutteeseen kertomaan kirjasta ja sen tekoprosessista. Ilta päättyy akustiseen keikkaan, jossa laulu- ja kitaraduo esittää coverversioita Sentencedin tunnetuista kappaleista.

“Miika Tenkula olisi täyttänyt maaliskuussa 50 vuotta, mikä on myös tärkeä syy muistaa edesmennyttä kitaristia. Sentencedillä on Muhoksella, Suomessa ja maailmalla oma fanikuntansa, jolle olemme pyrkineet luomaan mielekkään ohjelmiston. Osallistumaan ovat ehdottomasti tervetulleita myös bändiä vähemmän tuntevat kuntalaiset ja ulkokuntalaiset.”, toteaa Muhoksen kulttuurituottajan sijaisuutta tekevä Janna Mäkelä.

Kaksipäiväisen tapahtuman toisena päivänä, lauantaina, Muhoksen kirjasto on normaalista lauantaista poiketen auki. Nefertiti Malaty haastattelee Sentencedin jäseniä bändin edesottamuksista ja jäsenten elämästä yhtyeen hajoamisen jälkeen. Kulttuurikeskuksen auditoriossa järjestetään näytäntö yhtyeen Buried Alive -keikkataltioinnista. Illalla on luvassa jatkot ravintola Muhos-Kellarissa. Kellariin on kutsuttu kaksi coverbändiä soittamaan Sentencedin tunnetuimpia ja tuntemattomampiakin kappaleita. Yhtyeiden koordinoidut settilistat takaavat, että samoja biisejä ei illan aikana kuulla.

Tapahtuma on suunniteltu yhteistyössä kirjailija Nefertiti Malatyn, Sentecedin rumpali Vesa Rannan, Miika Tenkulan omaisten ja Muhoksen kunnan kanssa. Muhoksen kunta haluaa tapahtuman järjestämisellä kunnioittaa Tenkulan elämäntyötä ja kiittää Nefertiti Malatya työstä Tenkulan elämäkerran parissa. Metalliyhtye Sentenced on tärkeä osa paitsi suomalaista metallimusiikkihistoriaa, myös muhoslaista sydämenmaisemaa ja paikalliskulttuuria.

”Olen erittäin iloinen, että Muhoksen kunta huomioi merkittävää muhoslaista tällä tavoin. Oma motiivini kirjan kirjoittamiseen oli nostaa esille aliarvostetuksi jäänyttä hienoa muusikkoa.”, iloitsee Melankolian mestari -kirjailija Nefertiti Malaty.

Lisätiedot

Janna Mäkelä
Vs. kulttuurituottaja
Muhoksen kunta
janna.makela@muhos.fi
044 4970 482

Nefertiti Malaty
Kirjailija
nefertiti.malaty@gmail.com