15.12.2022

Muhoksen kunnanvirastolle asennettu Cactoksen akkujärjestelmä

Talvi voi tuoda mukanaan sähkökatkoja, ja Muhoksen kunta on varautunut tähän. Muhoksen kunnanvirastolle on asennettu muhoslaisen start-up-yritys Cactoksen älykäs energiavarastojärjestelmä turvaamaan kriittistä sähkönsaantia mahdollisen sähköpulan aikana.

Muhoksen kunta päätyi hankkimaan energiavarastojärjestelmän leasing-sopimuksella, sillä se tuo vakautta kunnan toimintoihin. Koska Muhoksen kunnan sähkösopimus on pörssisähkö, akkujärjestelmällä voidaan tasata sähkönkulutushuippuja ja varautua talven mahdollisiin kiertäviin sähkökatkoihin. Cactoksen akut voidaan ladata täyteen yöllä edullisemman sähkön aikana, ja käyttää akkuihin ladattu sähkö päiväsaikaan kalliimman sähkön aikaan.

“Halusimme kuntana olla ensimmäisten joukossa kokeilemassa täysin uudenlaista akkujärjestelmää, sillä näemme, että ladattavat akut ovat tulevaisuutta. Laskimme, että leasing-akkujärjestelmä on taloudellisesti järkevä hankinta kunnan käytössä”, kommentoi Muhoksen kunnanjohtaja Jussi Rämet.

Jatkossa järjestelmää voidaan täydentää asentamalla myös aurinkopaneeleita kunnan kiinteistöihin.

”Cactos on muhoslainen yritys, toimintamme alkoi täällä ja tunnemme suurta kotiseuturakkautta Muhosta kohtaan. Siksi olemme erityisen iloisia saadessamme toimittaa Cactos One -järjestelmän Muhoksen kunnalle. Asiakkaidemme kokemukset järjestelmästä ovat olleet hyvin positiivisia ja uskomme järjestelmän tuovan merkittäviä säästöjä myös Muhoksen kunnalle”, kertoo Cactos Oy:n toimitusjohtaja Oskari Jaakkola.

Lisätietoja

Jussi Rämet
Kunnanjohtaja
Muhoksen kunta
044 4970 001
jussi.ramet@muhos.fi

Oskari Jaakkola
Toimitusjohtaja
Cactos Oy
041 462 6520
oskari@cactos.fi