28.3.2024

Muhoksen Musiikkipäivät järjestetään jo kahdeksatta kertaa

Muhoksen Musiikkipäivät on klassisen musiikin festivaali, joka tulevana kesänä järjestetään jo kahdeksannen kerran. Muhoksen Musiikkipäivät ovat jatkossa jokavuotinen tapahtuma. Koivu & Tähti -kotiseutupäivät sulautetaan tulevaisuudessa osaksi Musiikkipäivien ohjelmaa, esimerkiksi julkistamalla Koivu & Tähti -henkilö tapahtuman yhteydessä.

VIII Muhoksen Musiikkipäivät toteutuvat nelipäiväisenä festivaalina 6.–9.6.2024. Musiikkipäivien konserttikokonaisuuden ideoinut muhoslaislähtöinen sopraano Kaisa Ranta kertoo, että tänä vuonna festivaalin konserteissa on jälleen tarjolla monipuolinen kattaus klassista musiikkia. Festivaalilla kuullaan edellisistä tapahtumista tuttuja muhoslaislähtöisiä ammattimuusikoita, mutta myös uusia esiintyjiä ja esiintyjäryhmiä. 

”Tämän vuoden ohjelmasta nostaisin esimerkiksi Pohjoisen Oopperakomppanian vierailun sekä jousikvartetti Sfäärin. On suuri ilo saada mukaan myös muhoslaislähtöinen, nykyään Tanskassa vaikuttava pianisti Outi Seppänen”, Ranta iloitsee. 

Festivaalin koko ohjelma esiintyjineen, ohjelmineen ja tarkennettuine konserttipaikkoineen julkaistaan huhtikuun aikana. Ranta kuitenkin ennakkotietona paljastaa, että avajaiskonsertissa 6.6. kuullaan naisten säveltämää taidemusiikkia, jota tarjoilevat huilisti Johanna Kari, alttoviulisti Helinä Nissi, sopraano Kaisa Ranta ja pianisti Outi Seppänen. Perjantaina 7.6. Pohjoisen Oopperakomppanian Liederkreis-Oulujärvi-esityksessä Kolme naista matkaa Oulujärven ympäri saksalaisen vaellusromantiikan inspiroimana Robert Schumannin säveltämän Liederkreis-laulusarjan sävelten siivillä. Lauantaina Muhoksella esiintyy viulistien Mikko Sorrin ja Heidi Ilmolahden, alttoviulisti Helinä Nissin ja sellisti Anna Liukkosen muodostama jousikvartetti Sfääri. Tapahtuma päättyy sunnuntaina 9.6 kesäillan musiikkimessuun Muhoksen kirkossa.

Muhoksen Musiikkipäivien 2024 yhteydessä nimitetään kulttuuri- ja kulttuuriperintötyössä ansioitunut tai merkittävää työtä tehnyt muhoslainen uudeksi Koivu & Tähti -henkilöksi. Aiemmin julkistus on tehty Koivu & Tähti -päivien yhteydessä. Muhos haluaa nyt selkiyttää kuntabrändiään tapahtumatarjonnan osalta: jatkossa Muhoksen Musiikkipäivät on vuosittainen kesän päätapahtuma, ja aiemmin Koivu & Tähti -päiviin linkittyneelle Taiteiden yölle annetaan oma tilansa kesän lopulta.

”Muhos on mukana Oulu2026 -kulttuuripääkaupunkivuodessa, ja tätä ajatellen halutaan selkiyttää ja luoda tukevampaa pohjaa kunnan ydintapahtumille. Muhoksen Musiikkipäivät on paikkansa löytänyt laadukas klassisen musiikin festivaali ja on mielekästä lähteä kehittämään sitä osaksi kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmakattausta”, Muhoksen kunnan vs. kulttuurijohtaja Outi Vitikka kertoo.

Muhoksen Musiikkipäivien tapahtumajärjestelyissä ovat mukana Muhoksen kunta, Muhoksen evankelisluterilainen seurakunta sekä Oulujoki-Opisto.

Lisätiedot

www.muhoksenmusiikkipaivat.com

Janna Mäkelä
janna.makela@muhos.fi
044 4970 482
Vs. kulttuurituottaja Muhoksen kunta

Kaisa Ranta
ranta.kaisa@gmail.com
0503542066
Musiikkipäivien taiteellinen johtaja

Tapahtuma kunnan tapahtumakalenterissa:
muhos.fi/musiikkipaivat-2024