Kallioselän kämppä

Kallioselän kämppä on tunnelmallinen vanha metsäkämppä Oulujokilaakson Tervareitistön varrella. Kämpässä on muun muassa nukkumatilaa 6-7 henkilölle, puu-uuni ja -hella ja joitakin astioita. Pihapiirissä on kota, sauna, kaivo ja puucee. Polttopuita toimitetaan.

Ajo-ohje: aja Oulujoen pohjoispuolentietä 15 km Pilpajärven risteykseen. Ennen Pilpajärveä, 3.5 km:n päässä, tie kaartaa Pilpa-ahontienä oikealle. Kohta kulkee Tervareitti tien yli ja autolle on paikka tien reunassa.

Ohjeita autiotuvan käyttäjille

  1. Autiotupa on tarkoitettu jalkaisin, hiihtäen tai muulla tavoin omin voimin liikkuvien yksityishenkilöiden tilapäiseen levähtämis- ja yöpymiskäyttöön (1 – 2 vrk). Muulla tavoin liikkuvat voivat käyttää tupaa vain päiväkäytössä. Suurten ryhmien toivotaan käyttävän yöpymiseen omia telttoja tai varaustupia.
  2. Autiotupien käyttö yöpymiseen ei ole matkailun liiketoiminnassa sallittua. Liiketoiminnassa asiakkaiden yöpymiseen tulee käyttää varaus- ja vuokratupia tai yksityisiä majoituspalveluja.
  3. Tarkista tulisijan kunto, ennen kuin sytytät tulen. Käytä polttopuuta säästäen.
  4. Hyvään tupaetikettiin kuuluu toisen retkeilijän huomioiminen. Yleensä ruuhkatilanteet ratkeavat puhumalla ja tilaa pystytään raivaamaan viimeiseksi tulleille. Autiotupien käytön kirjoittamaton sääntö on, että aikaisemmin tullut tekee aina tilaa myöhemmin tulevalle. Tässä on tarkoituksena, että viimeiseksi tulleella on mahdollisuus päästä kuivattelemaan vaatteitaan ja lepäämään. Rinkat ja ylimääräiset tavarat voi jättää terassille, jolloin tilaa vapautuu majoittumiseen. Varsinkin sesonkiaikaan tämä kannattaa huomioida eikä laskea omia yöpymisiään pelkästään autiotupien varaan. Teltta tai muu majoite on aina hyvä olla matkassa. Jos yöpymisissä haluaa ja on mahdollista varata varaus- tai vuokratupa, on majoituspaikka yöksi aina varma.
  5. Älä häiritse muita tuvan käyttäjiä. Tupakointi sisätiloissa on kielletty!
  6. Noudata tuvan jäte- ja kierrätysohjeita. Polta vain puhdas paperi. Maatuvat jätteet voit laittaa kompostiin tai kompostikäymälään. Vie muut mahdolliset jätteet lähimpään ekopisteeseen.
  7. Kirjoita vieraskirjaan nimesi, havaintosi ja seuraava retkikohteesi.
  8. Pilko polttopuut valmiiksi seuraavalle käyttäjälle ja tuo ne tupaan niille varattuun paikkaan. Siivoa lähtiessäsi tupa ja sen ympäristö. Älä jätä tupaan mitään ylimääräistä tavaraa, esim. ruokatarvikkeet houkuttelevat tupaan haittaeläimiä. Tyhjennä vesiastia ja huolehdi jätteistä ohjeiden mukaan. Tarvittaessa jäähtyneen tuhkan voi tyhjentää ulkona olevaan keruupaikkaan. Älä milloinkaan jätä tuhkaämpäriä tai tuhkaa sisälle tai muualle kuin sille osoitettuun paikkaan. Sulje ovet ja ikkunat huolellisesti!

Lisätiedot
Maankäyttöinsinööri
Ulla-Maija Karjalainen
044 4970 301
ulla-maija.karjalainen@muhos.fi