Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on ylläpitää ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia

  • edistämällä opiskeluympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta sekä opiskeluyhteisön hyvinvointia
  • edistämällä ja seuraamalla opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä
  • järjestämällä terveyden- ja sairaanhoitopalveluja opiskelijoille mukaan lukien mielenterveys- ja päihdetyö, seksuaaliterveyden edistäminen sekä suun terveydenhuolto 
  • tunnistamalla varhain opiskelijan erityisen tuen tai tutkimuksen tarve, tukemalla opiskelijaa sekä tarvittaessa ohjaamalla jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Muhoksen kunnan opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu Muhoksen lukion, OSAOn Muhoksen yksikön sekä Ammattiopisto Luovin Muhoksen yksikön opiskelijoille.

Opiskelijat kutsutaan terveystarkastukseen ensimmäisen lukuvuoden aikana.  Ajan terveydenhoitajalle tai lääkärille voi varata myös opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksualiterveyteen sekä rokotuksiin liittyvissä asioissa.

Opiskelija voi tulla terveydenhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta oppilaitoskohtaisesti sovittuna aikana. Näistä ajoista ilmoitetaan koulujen nettisivuilla ja terveydenhoitajan työhuoneen ovessa. 

Yhteydenotto terveydenhoitajaan tapahtuu joko puhelimitse tai Wilman kautta. Wilman kautta tiedotetaan myös tulevista terveystarkastuksista.

Katso tästä video opiskeluhuollosta

Raskauden ehkäisy ja seksuaaliterveys

Lukio
Marika Sipola
044 4970 236
marika.sipola@muhos.fi

OSAO Muhoksen yksikkö
Johanna Leskelä
044 4970 218
johanna.leskela@muhos.fi

Ammattiopisto Luovi Muhoksen yksikkö
Terhi Sunnari
044 4970 273
terhi.sunnari@muhos.fi

Yhteydenotot kouluterveydenhoitajiin puhelimitse tai Wilman kautta.