Lapset ja nuoret

Meiltä voi lainata kirjoja, lehtiä, dvd- ja cd-levyjä, äänikirjoja, lauta- ja konsolipelejä. Lainaamisen lisäksi meillä voi lukea lehtiä ja kirjoja, kuunnella satuja ja musiikkia, osallistua satutunneille, tutustua näyttelyihin, käyttää tietokonetta, pelailla lautapelejä tai vaikka vain oleskella!

Satutuokio

Satutuokiot lastenosastolla maanantaisin 7. helmikuuta –23. toukokuuta
noin klo 9.45. (Huom! 30.5. ei ole enää satutuokiota.)
Satutuokioilla kerrotaan, luetaan tai esitetään satuja ja tarinoita.
20–30 minuuttia kestävät tuokiot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Satutuokioita pidetään nyt myös kirjastoautossa:

Kerran kuussa perjantaisin (18.2., 18.3., 29.4. ja 27.5.) klo 9.00 Lukkarinkankaan pysäkillä ja klo 9.30 Iso-Anttilan leikkikentällä

Kerran kuussa keskiviikkoisin (23.2., 23.3., 20.4. ja 18.5.) klo 10.00 Päivärinteellä Tarmon-/Laurankujan pysäkillä.

Lukudiplomi

Muhoksen alakoululaiset voivat suorittaa halutessaan lukudiplomin. Mahdollisuutta diplomin suorittamiseen voi kysyä omalta luokanopettajalta. Lukudiplomilistat ovat nähtävillä kirjaston ja Muhoksen koulujen internet-sivuilla sekä paperisina kirjaston nuortenosastolla ja kirjastoauto Poppaloorassa. Kirjaston henkilökunta opastaa mielellään kirjojen etsinnässä. Lukudiplomitehtävät palautetaan omalle opettajalle.
Tulostettavat lukudiplomin ohjeet ja luokittaiset kirjalistat löytyvät tästä:

Lukudiplomin ohje ja kirjalista
Lukudiplomi 1. lk
Lukudiplomi 2. lk
Lukudiplomi 3. lk
Lukudiplomi 4. lk
Lukudiplomi 5. lk
Lukudiplomi 6. lk
Diplomitodistukset ja kunniakirja

Tietokilpailu

Kuukausittain vaihtuvaan tietokilpailuun voi osallistua lasten- ja nuortenosaltolla. Tietokilpailussa on lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyviä kysymyksiä tai tiedonhakutehtäviä esillä olevasta tietokirjasta. Täytetty lomake jätetään sille varattuun laatikkoon. Vastanneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Kirjaston ja koulun yhteistyö

Muhoksen kirjasto tekee tiivistä yhteistyötä kunnan koulujen kanssa. Kirjasto järjestää lisäksi peruskoulun 1–9-luokille kirjavinkkausta, tiedonhaunopetusta sekä tutustumiskäyntejä kirjastoon. Kirjasto toimittaa kouluille myös kirjapaketteja kirjastoauton mukana.

1-luokille opetellaan julkisen palvelun käyttöä, tutustutaan kirjaston tiloihin ja kirjastossa asioimiseen. Opetellaan kysymään neuvoa henkilökunnalta. Viimeistään nyt hankitaan oma kirjastokortti, jolloin opitaan huolehtimaan omasta kirjastokortista ja lainatusta aineistosta.

3-luokille järjestetään kirjavinkkausta. Yleensä kirjavinkkarit kertovat kirjoista lukemaan innostavalla tavalla. Vinkkaukseen valitaan ikäkaudelle ja kielitaidolle soveltuvaa kirjallisuutta, jonka lukeminen rikastuttaa lapsen kieltä, vahvistaa luovuutta ja mielikuvitusta.

5-luokille järjestetään tiedonhaun opetusta, jossa opetellaan hakemaan tietoa OUTI-verkkokirjastossa. Tietokirjavinkkauksen avulla tutustutaan kirjastoluokitukseen ja kirjaston tietokirjakokoelmaan.

Myös muut tahot voivat varata kirjavinkkausta tai kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Muhoksen kunnankirjasto
Muhostie 2
91500 Muhos

Lasten ja nuorten kirjastopalvelut:
Pedagoginen informaatikko Mari Åkerfelt
mari.akerfelt@muhos.fi

Asiakaspalvelu ja neuvonta
044 4970 409 (asiakaspalvelu)
044 4970 414 (henkilökunta)
044 4970 418 (kirjastoauto)
kirjasto@muhos.fi

Kirjastopalvelujohtaja
Anna-Elina Häkkilä
044 4970 410
anna-elina.hakkila@muhos.fi

Kirjasto somessa