Ruokajakelu etäopetuksessa oleville esi- ja perusopetuksen oppilaille ajalle 11.-13.5.

PÄIVITETTY: perjantaina 8.5.2020

 

Kouluruoan jakelu alkoi maanantaina 6.4.2020. Kouluruoan jakelu päättyy viikolla 20, kun kaikki esi- ja perusopetuksen oppilaat palaavat lähiopetukseen kouluille. Ruoat jaetaan koulujen huoltolaitureilta molemmissa kyselyissä ilmoittautuneille perheille.

Viikon 20 (ma 11.5. – ke 13.5.5.2020) ruoan jakeluun ei ole enää mahdollista ottaa vastaan muutoksia / lisäyksiä.  Kirkonkylän koululla ruoan voi hakea vain joko klo 12-14 tai klo 16-17.

Ilmoittakaa sähköpostiin, mikäli ette hae kyselyssä ilmoittamianne aterioita, niin vältymme ylimääräiseltä ruokahävikiltä!

Viikon 20 ateriat (maanantai 11.5.- keskiviikko 11.5.2020)  jaetaan seuraavasti:

 • Maanantaina 11.5. jaetaan MAANANTAIN, TIISTAIN sekä KESKIVIIKON ateriat (kolmen päivän ateriat)

Kouluittain ruokien jakeluajat ovat seuraavat:

 • Huovilan koulu, klo 12:00-13:00
 • Hyrkin koulu, klo 12:00-13:00 
 • Kirkonkylän koulu, klo 12:00-14:00 (huoltolaituri sijaitsee Nuorisotien puolella) ja klo 16:00-17:00 (vain kyselyyn vastanneille)
 • Korivaaran koulu, klo 12:00-13:00
 • Laitasaaren koulu, klo 12:00-13:00
 • Yläkoulu, klo 12:00-13:00 (huoltolaituri sijaitsee (Pääskyntie 8, seurakuntatalon kohdalta oikealle), yläkoulun uudisrakennuksen takana)

Jakeluaikoja tulee noudattaa. Mahdollinen ylijäämäruoka jaetaan jakelupisteissä 15 minuuttia jakeluajan päättymisen jälkeen. Kirkonkylän koulun ylijäämäruoka jaetaan klo 17:00 jälkeen, ei päivällä ylijäämäruoan jakamista.

Ruoka on lämmitettävä lounas ja annos ei sisällä leipää, ruokajuomaa tai välipalaa. Ruoka-annokset toimitetaan kylminä ja perheiden kyselyssä ilmoittaman lapsilukumäärän mukaan. Annokset pakataan tämän annetun lukumäärän mukaan joko yksittäispakkauksiin tai suurempiin rasioihin. Perheet ovat ilmoittaneet kyselyssä, minkä koulun ruokien noutopisteeltä ruoat noudetaan. Ilmoitettuja noutopisteitä tulee noudattaa.  Ruoat ovat pääsääntöisesti laatikko- tai keittoruokia, eivät välttämättä ole kevätlukukauden kouluruokalistan mukaisia. Kaikki ruoat ovat laktoosittomia. Pyydettäessä valmistetaan maidoton, gluteeniton tai kasvisruoka. Tässä poikkeustilanteessa kaikkia erikoisruokavalioita ei valitettavasti voida huomioida.

Ohjeistus ruokien noutoon:

 • Ruoat haetaan koulujen huoltolaiturilta yksi henkilö kerrallaan
 • Suositellaan, että ruoat noutaa perheen huoltaja. Perheet voivat sopia keskenään, että ruoat hakee yksi henkilö useammalle perheelle. Tällöin hakijan on ilmoitettava perheiden huoltajien nimet sekä aterioiden määrät.
 • Hakija ilmoittaa, kenen perheen ruoat hakee ja kuinka monelle ruoka on varattu ja kuinka monta erikoisruokavaliota on tilattu. Perheen ateriamäärät löytyvät kyselyyn vastanneen huoltajan nimellä. 
 • Hakija noutaa itse oman perheen annospakatun ruoan pöydältä ja hakijalla on oltava valmiina kassi ruokien pakkaamista varten.
 • Hakijan tulee noudattaa valtioneuvoston antamia ohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Vältetään toisten henkilöiden lähikontakteja, pidetään vähintään kahden metrin etäisyys henkilöiden välillä. Yskitään tai aivastetaan paperiliinaan tai hihaan.

 Jos hakijalla on lieviäkin flunssan oireita, älä tule hakemaan ruokaa. 

Kaikki mahdolliset peruutukset/muutokset sekä ruoan jakeluun liittyvät muut asiat tulee lähettää sähköpostiosoitteeseen: ruokajakelu@muhos.fi. Muistattehan ilmoittaa, mikäli ette nouda aterioita ollenkaan.

Vastaukset annetaan keskitetysti sähköpostin kautta, koska ruoan jakamiseen liittyvistä järjestelyistä vastaavat sekä hyvinvointi- että tekniset palvelut.

 

Muhoksella 8.5.2020

 

Hyvinvointipalvelut  ja Tekniset palvelut