2.12.2022

Varautuminen-sivusto julkaistu Muhoksen kunnan nettisivuille

Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät. Kotoa tulisi löytyä vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa, vettä ja lääkkeitä. On myös tärkeää tuntea varautumisen perusteet eli tietää esimerkiksi, mistä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa ja miten pärjätä kylmenevässä asunnossa.

Muhoksen kunnan nettisivuille on tehty oma varautumisen sivusto, jonne on koottu tärkeimmät tiedot kotitalouksien varautumisesta. Löydät sivuston osoitteesta https://muhos.fi/varautuminen/.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) sekä Huoltovarmuusorganisaatio ovat laatineet esitteitä varautumiseen liittyen. Voit ladata esitteet itsellesi alla olevista linkeistä.

Varautuminen kotona -esitettä on jaossa paperiversiona kunnanviraston asiointipisteessä, kirjastolla, uimahallilla, terveyskeskuksessa sekä Muhoksen asiamiespostissa (Valtatie 11). Muhoksen kunnan kotihoito tulee jakamaan esitteen asiakkailleen lähiviikkojen aikana.