8.2.2023

Leviteannostelijat otettu käyttöön Muhoksella

Muhoksen Kirkonkylän ala-asteella ja yläkoulussa on otettu käyttöön hygieeniset ja ympäristöystävälliset FOODDUCK®-leviteannostelijat. Annostelijat säästävät ympäristöä vähentämällä jätteiden määrää ja levitehävikkiä merkittävästi. Kotimainen FOODDUCK®-innovaatio parantaa levitteiden tarjoilun hygieniaa, ja on allergiaystävällinen ratkaisu.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että Muhoksen kunta liittyy edelläkävijöiden joukkoon. Ympäristöystävällisyyden merkitys kasvaa päivä päivältä, ja leviteannostelijamme on yksi askel oikeaan suuntaan: levitehävikin ja jätteen määrät vähenevät, ja myös materiaaleja käytetään taloudellisesti”, sanoo Foodduck Oy:n toimitusjohtaja Timo Sorsavirta.

”Haluamme Hinku-verkostoon kuuluvana kuntana etsiä koko ajan keinoja vähentää toiminnastamme aiheutuvia päästöjä. Olemme kuulleet leviteannostelijoiden käyttökokemuksia muista kunnista, ja annostelijoiden avulla kulutetun rasvan määrää on saatu vähennettyä. Saadun säästön lisäksi jätemäärä pienenee huomattavasti, sillä enää ei tarvita erillisiä margariinipakkauksia”, Muhoksen kunnan ateriapalvelupäällikkö Mari Karilainen toteaa.

Kouluruokaloiden siirtyessä leviterasioiden tai annospakkausten käytöstä leviteannostelijaan vähenee jätteen määrä oleellisesti. Laitteeseen kehitetty pakkaus on ekologinen: alumiinia ei käytetä lainkaan, ja muovia kuluu selvästi vähemmän kuin perinteisissä leviterasioissa. Kunta- ja ketjutasolla nämä kerrannaisvaikutukset muodostuvat erittäin merkitykselliseksi.

FOODDUCK®-leviteannostelija tarjoaa vaivattoman tavan tarjoilla margariinia ja muita levitteitä ravintoloiden palvelulinjastoilla ja ammattikeittiöissä. Käyttäjä tuo leipäviipaleen laitteen annostelijan alle ja saa automaattisesti aina saman määrän levitettä.

Leviteannostelija parantaa hygieniaa ja leipäpöydän yleistä siisteyttä. Automaattisen annostelijan ja laitteen helpon puhdistamisen ansiosta levitteeseen tai laitteeseen ei kosketa käsin, ja levitteen mikrobiologinen laatu säilyy aina hyvänä. Levitettä ei myöskään enää mene hukkaan, koska laite annostelee levitteen tarkasti ja puristaa siihen kehitetyn pussimallisen pakkauksen tyhjäksi.

FOODDUCK® on kotimainen keksintö, ja laitteet valmistetaan Suomessa. Foodduck Oy on mukana valtakunnallisessa kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa (Sitoumus2050). Yritys sitoutuu omalla toiminnallaan edistämään ja kannustamaan niin julkisia kuin yksityisiä toimijoita toteuttamaan kansallisen kestävän kehityksen strategian visiota ’Luonnon kantokyvyn rajoissa hyvinvoiva Suomi 2050’.

Foodduck Oy on suomalainen vuonna 2012 perustettu yritys. Foodduck Oy on edelläkävijä ravintoloiden asiakaspalvelutiloissa ja ammattikeittiöissä käytettävien rasvojen, tuorejuustojen ja muiden levitteiden automaattisissa annosteluratkaisuissa. FOODDUCK®-leviteannostelija on ainoa laatuaan maailmassa. Visiomme mukaan FOODDUCK® on tulevaisuudessa niin ravintolalle kuin ruokailijoille merkki vastuullisesta ja ekologisesta leipäpöydästä.

Lisätiedot

Mari Karilainen
Ateriapalvelupäällikkö, Muhoksen kunta
044 4970 035
mari.karilainen@muhos.fi

Timo Sorsavirta
CEO, Foodduck Oy
050 414 0004
timo.sorsavirta@foodduck.fi