Yksityinen varhaiskasvatus

Päiväkoti Touhula VauhtiVekara

Päiväkoti Touhula VauhtiVekara on pieni ja kodinomainen kahden ryhmän päiväkoti, jossa esiopetusta järjestetään toisessa ryhmässä. Toiminnassa painottuvat ilmaisutaito ja kädentyöt. VauhtiVekaran tavoitteena on auttaa lasta ilmaisemaan itseään mm. kädentaitojen, teatterin, draaman sekä liikunnan keinoin oppimisen eri alueilla.  Esiopetuksesta ja sitä täydentävästä varhaiskasvatuksesta vastaavat varhaiskasvatuksen opettaja ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja.

Päiväkoti Satelliitti

Päiväkoti Satelliitissa toimii kaksi lapsiryhmää, jossa esiopetusta järjestetään toisessa ryhmässä. Ryhmän esiopetuksesta ja sitä täydentävästä varhaiskasvatuksesta vastaavat varhaiskasvatuksen opettaja sekä varhaiskasvatuksen lastenhoitajat. Päiväkodin painotusalueita ovat luonto ja liikunta, joiden parissa viihdytään retkillä metsissä sekä liikuntavuoroilla lähikoulun salissa ja päiväkodin ympäristössä.

Yksityisen varhaiskasvatuksen tuet

Muhoksen kunta myöntää yksityiseen päiväkodissa toteutettavaan varhaiskasvatukseen lakisääteisen yksityisen hoidon tuen lisäksi yksityisen hoidon tuen kuntalisää. Yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä maksetaan suoraan palvelun tuottajalle. Kunta ohjaa ja valvoo yksityisiä varhaiskasvatuksen tuottajia. Heinäkuussa ei makseta yksityisen hoidon tuen kuntalisää. Muilta kuukausilta kuntalisä maksetaan yksityisen hoidon tuen yhteydessä.

Yksityisen hoidon tuki 1.8.2020 alkaen

Varhaiskasvatusikäinen lapsi173,95 €/kk
Esiopetusikäinen lapsi64,00 €/kk
Hoitolisä enintään146,29 €/kk

Yksityisen hoidon tuen kuntalisä

Alle 3-vuotias lapsi614,00 €/kk
Yli 3-vuotias lapsi275,00 €/kk
Esiopetusikäinen lapsi500,00 €/kk

Muhoksen kunnan kuntalisän maksamisen edellytyksenä yksityiseen päiväkodissa toteutettavaan varhaiskasvatukseen on, että lapsen varhaiskasvatuksen aika on yli 25 tuntia viikossa.

Yksityisen hoidon tuki – kela.fi

Päiväkoti Touhula VauhtiVekara
Tikkalantie 1
91500 Muhos
Päiväkodin johtaja
Kaarina Parkkisenniemi
0103258706
www-sivut

Päiväkoti Satelliitti
Sammontie 4
91500 Muhos
044 3303 523
www-sivut