23.4.2024

Muhoksen Vappu tuo kuntalaiset yhteen

Muhoksella juhlistetaan vappua vappupäivänä 1.5.2024 kuntalaiset yhteentuovalla tapahtumalla, jossa on luvassa surmanajonäytöksiä sekä yli 50-vuotisen perinteen omaava moottoripyöräkulkue.

Muhoksella on järjestetty vapputapahtumia jo pitkään, ja muutaman viime vuoden ajan Muhoksen Vapun järjestäminen on ollut kunnan vastuulla. Tapahtuma on muovautunut koko kunnan yhteiseksi tapahtumaksi, jossa kävijöitä on parhaillaan ollut noin 5000. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään täysin ulkoilmatapahtumana. Tapahtuma-alueena toimii Muhoksen yläkoulun ja lukion piha-alue. Muhoksen Vapun pääesiintyjänä on Talent Suomi -ohjelmastakin tuttu surmanajokaksikko Cage Riders, joka esittää kaksi ajonäytöstä. Lisäksi tapahtumassa on luvassa vappunaamiaiset, jossa parhaat puvut palkitaan. Voittaja-asut ikuistaa muhoslainen valokuvaamo Fotomimmit. Tapahtuma-alueelle on tulossa parisenkymmentä näytteilleasettajaa, jotka tuovat vappukansan saataville niin munkkeja, ilmapalloja kuin kisailujakin.

Jo 1970-luvulta lähtien Muhoksen vappupäivään on kuulunut Oulusta saapuvan moottoripyöräkulkueen ihastelu. Alun perin muutaman innokkaan harrastelijan aloitteesta lähtenyt ajelu on vuosikymmenten aikana kasvanut parhaillaan lähemmäs tuhat moottoripyörää käsittäväksi kulkueeksi. Moottoripyöräkulkuetta organisoi Pohjois-Suomen suurin moottoripyöräkerho Oulu MC ry.

”Vappuajo on ajokauden avaus monelle Oulun seudun motoristille ja luo myös yhteenkuuluvuutta ajajien kesken. Pyörät haetaan talvisäilytyksestä ja puunataan kiiltäväksi tätä hetkeä varten. Reitin varrelle kokoontuu runsaasti iloisia ihmisiä seuraamaan tyylikkäiden moottoripyörien kulkuetta. Yhteistyö Muhoksen kunnan kanssa on sujunut hyvin ja motoristit otetaan lämpimästi vastaan”, kertoo Oulu MC ry:n puheenjohtaja Jaana Aho.

Muhoksen kunnan vs. kulttuurituottaja Janna Mäkelä odottaa vapputapahtumaa innolla: ”Muhoksen Vappu polkaisee kesän käyntiin ja kutsuu koolle kaikki kevätpörriäiset! Vappu on meillä Muhoksella perinteinen ja toivottu tapahtuma, joka kerää kävijöitä lähikunnistakin. Tänä vuonna olemme lähestyneet vappujärjestelyjä lapsenmielisesti ja pyrkineet tekemään Vapusta hauskan ja sykähdyttävän tapahtuman vastapainoksi monella tavalla alavireisesti värittyneelle maailmantilanteelle.”

Muhoksen Vappua juhlitaan 1.5.2024 klo 13-16 Muhoksen yläkoulun piha-alueella. Lisätiedot tapahtumasta löytyvät sivulta muhos.fi/vappu.

Lisätiedot

Janna Mäkelä
Vs. kulttuurituottaja
Muhoksen kunta
044 4970 482
janna.makela@muhos.fi

Jaana Aho
Puheenjohtaja
Oulu MC ry
044 290 6463
jaanaaho56@gmail.com